Häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksiä 30.12.2021

Kaupungintalon etuovi.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokousti torstaina 30.12. Kokouksessa päätettiin uusista rajoituksista koronavirustilanteen vuoksi. Rajoitukset vaikuttavat Mikkelin kaupungin palveluihin. Rajoitukset astuvat voimaan 31.12.2021 kello 16 ja ovat voimassa 26.1.2022 asti. Kaupunki on tehnyt päätökset Essoten uusimpien suositusten mukaisesti.

Rajoituksia yleisötilaisuuksiin – uudenvuoden ilotulitukset perutaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 30.12. antamassaan päätöksessä kieltänyt Essoten alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. 

Essoten havaintojen mukaan koronaviruksen omikronmuunnos leviää herkästi ilmateitse myös ulkoilmassa. Riski tartuntoihin kasvaa ihmisjoukoissa. Mikkelin kaupunki peruu uudenvuoden 31.12. kello 18 ja kello 24 ilotulitukset. Päätöksen perusteena on koronaturvallisuus. Pankalammen ympäristöön suunniteltu Valonlampi-tapahtuma siirretään myöhempään ajankohtaan.

Kaupungin Saimaa-stadiumilla 22.1.2022 suunniteltu elinvoimatapahtuma siirretään keväälle myöhempään ajankohtaan.

Uimahallit, kuntosalit ja liikuntasalit

Kaupunki sulkee uimahallinsa, kuntosalinsa ja liikuntasalinsa yleiseltä käytöltä. Koululaisten liikuntatunnit uimahalleissa mahdollistetaan kuten myös varhaiskasvatusryhmien vierailut. Myös ammattimainen urheilu  mahdollistetaan kaupungin liikuntapaikoissa.

Kirjastot, museot ja kansalaisopisto

Mikkelin seutukirjaston toimipisteissä ja kaupungin museoissa voi sisätiloissa olla kerrallaan 10 henkilöä. Kaupunki tiedottaa käytännöistä tarkemmin maanantaina 3.1.2022.

Kansalaisopisto on tiedottanut, että kevätlukukausi alkaa 17.1. Etänä järjestettävästä opetuksesta tiedotetaan erikseen.             

Aluevaalit

Kaupunki kieltää puolueiden vaaliteltat Hallitustorin ja Hallituskadun alueella, koska alueella ei voida varmistaa alle 50 hengen kokoontumisia terveysturvallisesti.

Toimielinten kokoukset

Kaupungin toimielinten kokoukset järjestetään etäkokouksina toistaiseksi aiemman päätöksen mukaisesti.

Rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla, koska valtioneuvosto on poistanut sen väliaikaisesti käytöstä viruksen leviämisalueilla, joihin Essotenkin alue kuuluu. Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoustaa seuraavan kerran maanantaiaamuna 3.1.2022.