Ukrainan passilla pääsee matkustamaan Mikkelin paikallisliikenteessä maksutta

Linja-auto.

Ukrainan passilla tai muulla soveltuvalla asiakirjalla Ukrainan kansalaiset pääsevät matkustamaan maksutta Mikkelin paikallisliikenteessä. 

Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä on jo vastaanotettu Etelä-Savossa. Pakolaisten akuuttina tarpeena on päästä hoitamaan välttämättömät asiat, ja lisäksi päästä käyttämään vastaanottokeskuksen tarjoamia palveluja. Usea kaupunki on tehnyt päätöksen mahdollisuudesta matkustaa maksutta paikallisbusseissa asioiden hoitamisen helpottamiseksi. 

Mikkeli on varautunut ottamaan vastaan ukrainalaisia pakolaisia, ja Suonsaaren vastaanottokeskus on valmiudessa. Paikallisliikenteen linja-autojen lisäksi päätös koskee Moppe-palveluliikennettä sekä seudun joukkoliikennevuoroja 31.7.2022 saakka.