Osallistavaa budjetointi pilotoidaan Mikkelissä

Mikkelin kaupunki on avannut kaupunkilaisille kyselyn, jossa asukas voi valita viisi toteutettavaa kohdetta noin kolmenkymmenen pieninvestointikohteen joukosta. Kohteita on ympäri laajaa Mikkelin aluetta ja yksittäisen investoinnin arvo vaihtelee 5 000 eurosta aina 30 000 euroon asti. Kyselyyn voi osallistua osoitteessa www.mikkeli.fi/osallistavabudjetointi ja se on auki 29.4.2022 saakka.

Valittavien kohteiden joukko on monipuolinen. Mukana on muun muassa infotauluja, kuntolaitteita, polttopuuautomaatti, uimalaituri, jouluvaloja, penkkejä ja skeittiramppeja. Esityksissä on huomioitu eri alueiden lisäksi myös eri ikäiset kaupungin asukkaat.

Osallistavan budjetoinnin pilottiin on vuodelle 2022 varattu yhteensä 200 000 euroa. Kyselyn tulokset huomioidaan investointikohteita valittaessa. Valinnoista päättää Kaupunkikehityslautakunta toukokuussa 2022.

Kuva: Ismo Funke