Nuorisofestivaali Mikkeli On Air järjestetään 7. toukokuuta

Mikkeli On Air -mainos.

Mikkelin kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuripalvelut järjestävät nuorisofestivaalin Mikkeli On Air lauantaina 7.5. Tapahtumassa juhlistetaan kulttuurista nuorisotyötä. Samana päivänä tapahtuma järjestetään myös Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä.

Mikkelissä päivän aikana järjestetään erilaisia työpajoja ja aktiviteettejä kello 13–16 välisenä aikana. Nuorilla on mahdollista kokeilla erilaisia aktiviteetteja ammattilaisten johdolla. Tarjolla on katukorista, skeittausta, graffitia, tai chitä, käsityötä, dokumenttielokuvaa sekä rap-työpaja Karri ”Paleface” Miettisen johdolla.

Tapahtumapaikkoina ovat Kirkkopuisto, Maaherrankatu ja Stellan Tähtitori. Lava-ohjelma Stellassa alkaa kello 17. Lavalla nähdään ensin nuorisoryhmien esityksiä kello 19 asti. Esitykset on poimittu Nuori Kulttuuri On Air -videokatselmuksesta. Mukana on musiikkia, teatteria, tanssia, videotaidetta ja animaatiota. Tämän jälkeen alkaa livelähetys Tampereelta, jossa saamme seurata erilaisten nuorisoryhmien esityksiä eri puolelta Suomea.

Festivaalin kruunaa Costee, joka esiintyy kello 21 Stellan Tähtitorin lavalla. Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille nuorille. Tapahtuma on myös päihteetön ja se päättyy kello 22.30.

Tapahtuma toteutetaan yhdessä Mikkelin nuorisovaltuuston kanssa. Muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Mikkelin Kulttuurin unelmavuosi -hanke, Mikkelin NMKY, Mikkelin rullalautailijat ry, Etelä-Savon Pride ja Mikkelin seudun nuorisoseura.