Kansallista veteraanipäivää vietetään keskiviikkona 27.4.

Suomen lippu, taustalla sininen taivas.

Mikkelin kaupunki sekä Sodan ja rauhan keskus Muisti järjestävät kansallisen veteraanipäivän tapahtuman Muistissa keskiviikkona 27.4. Juhlan kunniaksi kaikki pääsyliput Muistiin ovat 10 euroa, Muistin näyttelyt ja Kahvila Rauha ovat avoinna kello 10–19 ja Kahvila Rauhassa lanseerataan veteraanipäivän leivos.   

Päivän ohjelma

– klo 10.00 pääsylipun lunastaneille veloitukseton johdanto-opastus Muistin näyttelyyn 
– klo 13.00 Mikkelin kaupunginorkesterin konsertti Muistin auditoriossa, VAPAA PÄÄSY 
– klo 15.00 pääsylipun lunastaneille veloitukseton johdanto-opastus Muistin näyttelyyn 
– klo 17.00 Risto Kopperi ja Arto Kivekäs esiintyvät Muistin auditoriossa, VAPAA PÄÄSY 

Mikkelin kaupunki järjestää veteraaneille oman kahvitilaisuuden päivän ohjelmaosuuden yhteydessä.

***

Veteraanipäivänä julkaistaan alueellisen kuntien kulttuuritoiminnan AKKU -kehittämishankkeen toteuttama veteraanipäivän juhlatallenne Etelä-Savon Maakuntaliiton Youtubessa. Tallenteen voi katsoa mihin aikaan tahansa veteraanipäivänä 27.4. sekä kaksi viikkoa sen jälkeen aina 11.5. saakka. Tallenteen kesto on noin 30 min.

Veteraanipäivän juhlatallenteen juontaa Asko Hankilanoja Pieksämäki-Seurasta ja sen on koonnut Pieksämäen Mediapaja. Asiantuntija-apua on antanut Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelistä. Mukana juhlatallenteen toteutuksessa ovat Etelä-Savon kuntien kulttuuripalvelut sekä Etelä-Savon maakuntaliitto.

***

Lapin sota ja samalla Suomen osuus toisessa maailmansodassa päättyivät 27.4.1945. Vuodesta 1987 alkaen päivää on vietetty Suomessa sotaveteraanien kunniaksi.