Kaupunkilaiset kutsutaan keskustelemaan kulttuurista 10. toukokuuta

Nuoria katsomassa taidetta.

Mikkelin kaupungin kumppanuusillan aiheena toukokuussa on kulttuuri ja kulttuuripalvelut. Tiistaina 10. toukokuuta kello 17 pääkirjaston Mikkeli-salissa (Raatihuoneenkatu 6) järjestettävä tilaisuus avataan paneelikeskustelulla, johon on kutsuttu taiteen ja kulttuurin ammattilaisia ja harrastajia.

Paneelissa ääneen pääsevät Mikkelin teatterin johtaja Aleksander Anria, kulttuurialan yrittäjä, festivaalijohtaja Teemu Laasanen, kuvataiteilija, taidekasvattaja, maakuntataiteilija ja museopedagogi Mari Liimatainen, Vekkulan toiminnanjohtaja Miia Damberg ja luovan alan yrittäjä, harrastajamuusikko Saku Niilo-Rämä, joka edustaa myös Haukivuorelle avautuvaa Wanhan sahan kulttuuriklubia.

Keskustelussa nostetaan esiin taiteen, kulttuurin ja luovien alojen moninaisuus ja eri näkökulmat, paikalliset haasteet ja toiveet. Keskustelua johdattelee Kulttuurin unelmavuosi -hankkeesta Jatta Juhola.

Paneelikeskustelun lisäksi viranhaltijat ovat vastaamassa kulttuuritoimintaan ja -tapahtumiin liittyviin kysymyksiin.

Kumppanuusillat ovat kaupungin ja sen asukkaiden avoimia keskustelu- ja kohtaamistilaisuuksia, jossa otetaan esille kaupunkilaisten kannalta tärkeitä kysymyksiä ja joissa kaupunkilaiset voivat kertoa ajatuksiaan ja toiveitaan.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia