Santeri Seppälä valittiin hyvinvointialueen johtajaksi

Santeri Seppälä onniteltavana.

Juvalta kantautui maanantaina 16.5. odotettu uutinen: Etelä-Savon aluevaltuusto päätti kokouksessaan valita Santeri Seppälän Etelä-Savon hyvinvointialuejohtajaksi. 

Seppälä työskentelee tällä hetkellä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Essotessa terveyspalvelujen johtajana. Koulutukseltaan hän on lääketieteen lisensiaatti. Seppälä on tullut tunnetuksi erityisesti korona-aikana. Hänen onnistunut työskentelynsä on kerännyt kunniaa muun muassa Pro Mikkeli -mitalin muodossa vuonna 2020.

Aluehallitus päätyi kokouksessaan 4.5. esittämään aluevaltuustolle Santeri Seppälän valintaa. Liike Nyt -puolueen ryhmäpuheenjohtaja Seija Puputti teki muutosesityksen ja esitti hyvinvointialuejohtajaksi Etelä-Savon pelastuslaitoksen Seppo Lokkaa.

Muutosesityksen vuoksi aluevaltuusto piti suljetun lippuäänestyksen kaikista kelpoisuusehdot täyttävistä ehdokkaista. Kaikki 59 aluevaltuutettua olivat läsnä kokouksessa ja kaikkiaan 58 ääntä annettiin. Aluevaltuutettujen äänet jakautuivat seuraavasti: Santeri Seppälä 38 ääntä, Seppo Lokka 19 ääntä, Sami Sipilä 1 ääni.

– Valtuuston keskustelusta kävi ilmi, että valtuutetut lupasivat olla valitun henkilön takana, kuka vain näistä kolmesta olisi tullut valituksi. Hyvä, että saimme valittua johtajan jo nyt, niin hän pääsee itse rakentamaan alusta alkaen niin strategiaa kuin organisaatiota ja tekemään keskeisiä henkilövalintoja, aluevaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) sanoo.

Santeri Seppälä kiitti aluevaltuustoa luottamuksesta valinnan jälkeen.

–  Yhdessä eteenpäin on varmasti se, mikä tulee olemaan meidän mottona. Valmistelussa on tehty äärimmäisen hyvää työtä ja tiimityöllä tulemme tästä jatkamaan. Haluan myös, että luottamushenkilöisen kanssa on hyvä yhteistyö koko alueella, Seppälä sanoo.

Kuva: Aluevaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen onnittelee Santeri Seppälää valinnan jälkeen (Jussi Salminen).