Saimaanportin yhtenäiskoulun rakentamisesta muutoksia alueen toimintoihin

Urpolan skeittiparkki

Saimaanportin yhtenäiskoulun hanke etenee maisematyöluvan mukaisilla maanrakennustöillä ja työmaan perustamisella. Työmaan paalutustyöt alkavat kesäkuussa.

NCC Suomi Oy on perustanut hankkeen omat nettisivut, josta työmaan etenemistä voi seurata seuraavasta linkistä. Lisäksi työmaalle tulee lähipäivinä ns. raksakamera, josta työmaan yleistilannetta voi seurata reaaliaikaisesti kaupungin nettisivujen kautta.

Rakennuksen koosta sekä työalueiden ja liikenneväylien johdosta aidatun työmaa-alueen laajuus on saattanut osin yllättää Urpolan alueella liikkuvia. Pitää kuitenkin huomioida, että varsinainen koulurakennus on kokonaisalaltaan yli kaksi kertaa suurempi kuin purettu Urpolan koulu ja rakennettavat välituntialueet lähiliikuntapaikkoineen sekä koko aluetta palveleva paikoitusalue tulevat olemaan merkittävästi suurempia kuin aiemmin.

Muutoksia beachkenttiin  kuntorata säilyy kaupunkilaisten käytössä rakentamisen ajan

Koulun rakentamisen vuoksi neljä beach-kenttää joudutaan sijoittamaan kokonaan uudelleen Urpolan liikunta-alueelle. Uusien kenttien rakentaminen toteutetaan toukokuussa käynnistyvässä Urpolan ranta-alueen suunnittelussa määrittyville uusille paikoille kun se suunnittelun puolesta on mahdollista.

Nykyisistä ranta-alueen beach-kentistä jää rakentamisen ajaksi käyttöön kaksi kenttää turvallisuuden ja tilan puutteen vuoksi. Nämä kentät on jo kunnostettu pelikäyttöön. Kentille voi kaupungin Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta varata maksullisia vakiovuoroja. Yksittäisten vuorojen varaamiseen on kentän laidalla perinteinen varauslappu, jossa näkyy automaattisesti vakiovuorot.

Urpolan rantaa pitkin kulkeva Urpolan kuntorata on ulkoilijoiden käytössä koko rakentamisen ajan. Työmaan alkuvaiheessa jätevesiviemäriliittymän rakentamisen vuoksi radalla liikkuja joutuu kiertämään aidatun liittymäkaivon.

Alueelle toteutetaan uusi skeittiparkki

Nykyinen skeittiparkki joudutaan purkamaan ja siinä olleet kivipenkit ja liukukaiteet siirretään Rokkalan Mikkelin Rullalautailijat Ry:n ylläpitämälle skeittipaikalle. Uuden skeittipaikan toteuttaminen kuuluu rakentamisen KVR-urakkaan. Skeittipaikan suunnittelu toteutetaan loppuvuodesta 2022. Mikkelin Rullalautalijat Ry:n edustajia kuullaan asiassa ja suunnitelma hyväksytetään työn tilaajalla ja käyttäjällä.

Mikkelin Rullalautailijat ovat saaneet lahjoituksena Timo Ruuskalta puisen skeittirampin, joka siirretään XAMK:n pihalle kesäksi. Lisäksi XAMK rajaa pysäköintialueelta alueen skeittaajien käyttöön.

Uimaranta käytössä kesän ajan

Uimaranta ja pukukopit ovat normaalisti käytössä. Työmaa-aidat asennetaan kiertämään uimakoppien takapuolelta.

Tietoa muista kenttäalueista

Urpolan liikunta-alueen muut liikuntapaikat, tekonurmi, tekojääratakaukalo, tennis- ja padelkentät sekä huoltotilat ovat sellaisenaan käytössä koko rakentamisen ajan.

Pysäköinnistä

Tekonurmikentän ja Rinnekadun väliin on valmistunut väliaikainen murskepintainen pysäköintialue, joka on käytössä rakentamisen aikana. Tenniskenttien puoleinen pysäköintialue on myös käytettävissä koko ajan.   

Kuva: Pihla Liukkonen