Vieraslajien torjuntaan kannustetaan taas sekä kaupungin mailla että omilla tonteilla

Vieraslajitalkoiden osallistujia metsämaisemassa.

Suomen luonnonsuojeluliiton VieKas LIFE -hanke kannustaa asukkaita haitallisten vieraslajien torjuntaan sekä kaupungin mailta että omilta tonteilta. Kesän aikana järjestetään lukuisia jättipalsamin kitkentätalkoita eri puolilla Mikkeliä.

Etelä-Savossa vuonna 2019 alkaneen VieKas LIFE -hankkeen ja Mikkelin kaupungin tekemä vieraslajiyhteistyö on tuottanut erinomaisia tuloksia.

– Muutamia talkookohteita on voitu jo siirtää seurantaan, eli niillä ei enää tarvitse käydä porukalla kitkemässä, kertoo VieKas LIFE -hankkeen aluekoordinaattori Kerttu Hakala.

Edellisvuosien tapaan Mikkelissä järjestetään jättipalsamin kitkentätalkoita Emolassa, Peitsarissa, Ratinlammella ja Otavassa. Soolotalkoot-kampanja rohkaisee omatoimiseen vieraskasvien kitkentään valmiiksi kyltein merkityillä kohteilla. Etelä-Savon alueella toimintaa on myös muissa Mikkelin seudun kunnissa, Pieksämäellä ja Savonlinnassa.

Talkoiden lisäksi asukkaita kannustetaan ilmoittamaan vieraslajihavainnoistaan. Vieraslajeista voi ilmoittaa muun muassa vieraslajit.fi-sivuston kautta.

Kesän ensimmäiset VieKas LIFE -hankkeen jättipalsamitalkoot pidetään Otavan koulun pururadalla keskiviikkona 8.6. kello 17–19 (kokoontuminen pururadan ulkoliikuntavälineiden luona) ja Emolassa torstaina 9.6. kello 17–19 (kokoontuminen hiekkakentän parkkipaikalla). Talkoissa on tarjolla juomista ja pientä evästä, ja talkoolaiset saavat mukaansa myös kitkentähansikkaat. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumista antaa Kerttu Hakala, 044 491 9451, kerttu.hakala@sll.fi

Facebookissa
VieKas LIFE

Muualla verkossa
VieKas LIFE
Soolotalkoot 
Vieraslajiportaali

Kuva: Talkooporukkaa vuonna 2021 Ratinlammella.