MOAS tarjoaa hyvää opiskelija-asumista Mikkelissä

Avaimet ovessa.

Mikkelin opiskelija-asunnot Oy eli MOAS on yksi Mikkelin kaupungin omistamista asumisen yhtiöistä. MOAS ja Mikalo Oy toimivat yhteistyössä isännöinti- ja manageeraussopimuksella, joten yhteisenä toimitusjohtajana on Hannu Sormunen.

MOAS:n omistuksessa on 762 opiskelija-asuntoa, joissa on 1133 asuntopaikkaa, mutta viime vuosina moni kämppä on ollut tyhjillään.

 – Koronan aikaan oppilaitokset siirtyivät etäopetukseen, joten monella opiskelijalla ei ollut tarvetta asua Mikkelissä, ja kansainväliset opiskelijat puuttuivat, toimitusjohtaja Hannu Sormunen sanoo.

Sormusen mukaan opiskelija-asuntojen kysyntä on nyttemmin kasvanut. Soluasunnot eivät kuitenkaan ole kysyttyjä, mutta yksiöt ja pienet kaksiot vuokrataan hetkessä. Niinpä yhtiön onkin mietittävä, missä ja milloin soluasunnoista muokataan yksiöitä tai kaksioita.

– Tällöin toki pitää ottaa huomioon muutakin kuin väliseinät. Kiinteistön ikä ja sijainti vaikuttavat paljon. Launialassa puramme muutaman kohteen. Muutoin MOAS:in kohteissa on huoneistoremontteja aika ajoin eli asuntojen perustasoa pyritään pitämään ennallaan.

Usein tunnustettuna ongelmana on myös se, että syrjemmässä sijaitsevat asunnot ovat tyhjillään.

– Opiskelijat arvostavat, jos voivat asua lähellä kampusta tai kaupunkikeskustaa, Sormunen sanoo ja jatkaa, että haaveena olisi sopiva tontti lähellä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampusaluetta.

MOAS:ille opiskelijat asiakkaina ovat yleensä lyhytaikaisia.

– Moni asuu yhdessä asunnossa vuoden tai pari, joten kovinkaan paljon emme saa opiskelijoilta palautetta asunnoista. He tietävät, että asunto on vain väliaikaisratkaisu, joten he eivät juurikaan raportoi mahdollisista puutteista.

MOAS:in asuntokantaan kuuluu huoneistoja kerros- ja luhtitaloissa. Asuntoja on soluhuoneista ja pienistä yksiöistä suurempiin nuorisoasuntoihin. Jokaisessa kiinteistössä on oma nimetty huoltomies sekä huoltopäivystys. Nettisivut ovat osoitteessa moas.fi.

Konserniyhtiöistä viestiminen on yksi Mikkelin kaupungin viestinnän vuoden 2022 painopistealueista. Vuoden aikana julkaisemme kuukausittain konserniyhtiöistä kertovan artikkelin verkkosivuillamme.