Asumisoikeusasuminen yhdistää omistus- ja vuokra-asumisen parhaat puolet

Purkkeja pöydällä.

Asumisoikeusasuminen on vielä suhteellisen vähän tunnettu asumismuoto. Suosio on kuitenkin kasvanut. Mikkelin asumisoikeus Oy on Mikkelin kaupungin konserniyhtiö ja kuuluu asumisen yhtiöiden katraaseen yhdessä Mikalon ja MOAS:in kanssa. Toimitusjohtaja Hannu Sormunen kertoo tarkemmin asumisoikeusasuntojen tilanteesta Mikkelissä.

– Asuntotilanne asumisoikeusasuntojen suhteen Mikkelissä on hyvä. Meillä on 243 asuntoa, joista melkein kaikissa on asukkaita, Hannu Sormunen kertoo.

Asumisoikeusasuntojen kysyntä on kasvanut vuosien varrella. Asumismuotoa on markkinoitu voimakkaasti ja uusiakin kohteita on rakennettu. Esimerkiksi Mannerheimintielle nousseet asunnot ovat olleet kysyttyjä. Toimitusjohtaja Sormusen mukaan myös asumisoikeusasuntojen suhteen trendi on vanha tuttu: kaupunkikeskustan ja sen palveluiden läheisyys kiinnostavat. Siksi Mikkelin satamalahden tulevaisuus on erityisen kiinnostavaa myös asumisoikeusasuntojen suhteen.

Asiakaskunta on monenlaista, mutta Sormusen mukaan ei ihan nuorimmasta päästä.

– On lapsiperheitä ja keski-ikäisiä asujia. Sellaisia, joilla on jo kertynyt varallisuutta ja jotka arvostavat tämän asumismuodon tietynlaista helppoutta. Kohteinamme on rivitaloja, kerrostaloja ja luhtitaloja, Sormunen sanoo.

Asumisoikeusasuminen yhdistää omistus- ja vuokra-asumisen parhaat puolet. Asumisoikeus on hyvä vaihtoehto sellaisille, jotka haluavat omaan asuntoon kohtuullisin kustannuksin vuokralla asumisen sijaan.

Asumisoikeudessa asukas maksaa vain 10–15 prosenttia asunnon todellisesta hinnasta, ja oikeus asuntoon on elinikäinen. Jos asukas haluaa luopua asunnostaan, lunastaa yhtiö sen takaisin. Yhtiö huolehtii kiinteistön kunnosta ja huolenpidosta. Lisäksi käyttövastike on usein markkinahintaista vuokratasoa huomattavasti edullisempi.

Mikkelin asumisoikeuden nettisivut ovat osoitteessa mikkelinasumisoikeus.fi.

Konserniyhtiöistä viestiminen on yksi Mikkelin kaupungin viestinnän vuoden 2022 painopistealueista. Vuoden aikana julkaisemme kuukausittain konserniyhtiöistä kertovan artikkelin verkkosivuillamme.