Lapsen oikeuksien päivän etkoja vietetään Kulttuuritila 22:ssa lauantaina 19.11.

Pahvilaatikoista tehty leikkikaupunki.

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Mikkelissä lapsen oikeuksien päivän etkoja vietetään lauantaina 19.11. kello 10–12 Kulttuuritila 22:ssa (Maaherrankatu 22).

Lapsille ja perheille tarkoitettu tapahtuma on maksuton ja valjastaa tilan kaupunkileikin temmellyskentäksi. Taidepiilon pop up -kaupunkileikissä rakennetaan yhdessä lasten kaupunki isoista pahvilaatikoista: koristellaan katuja, piirretään teitä, istutetaan puita, viritellään juhlaviirit sekä taiteillaan tornit ja talot. Rakentelun lomassa leikitään, nautitaan kaupungin väreistä ja pidetään hauskaa!

Kaupunkileikin ohessa aivan pienimmillä on mahdollisuus tutkia eri aistein, miltä tuntuu, kuulostaa ja näyttää kun halla talven tullen asettuu kaupunkiin.

Lisäksi tapahtumassa on kasvomaalausta ja Hulivilikarnevaalin värityspiste, jonka lisäksi kävijät voivat jättää seuraavan kesän Hulivilikarnevaalin toiveita ja ideoita toiveboksiin. Tapahtuman järjestää Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.

Linkki: Tapahtuman Facebook -sivu

Kuva: Sonja Hietala