Mikkelin seudun ilmastopolku avautuu 24.11.

Puita ja metsää.

Mitä yhteistä on Kalliolan koululla, järvikalapihvillä, biokaasuasemalla, puupäiväkoti Ompulla ja Kenkätehtaanniemen-Kurkilahden alueen kehittämissuunnitelmalla? Kaikki ne löytyvät Mikkelin seudun ilmastopolulta!

Ilmastopolku on Mikkelin seudun kuntien ilmastotekojen tietopankki. Se on koottu verkkoalustalle Mikkelin seudun ympäristöpalveluilla, ja samalla verkkoon on siirtynyt myös Hanhikankaan luonto- ja ilmastopolun osuuksia. Osa ilmastokohteista löytyy myös valtakunnallisesta Kestävyysloikka-palvelusta.

Ilmastopolku avataan virallisesti torstaina 24.11. kello 9.30–10.30 Nuorten työpajojen tiloissa (Raviradantie 8-10, Mikkeli). Kahvitilaisuuteen voivat ilmoittautua mukaan kaikki kiinnostuneet sähköpostilla (kerttu.hakala@mikkeli.fi). Kahvien ja internet-ilmastopolun jälkeen voivat halukkaat lähteä yhdessä kiertämään myös Hanhikankaan ilmastopolun.

Mukana ilmastopolussa ovat Mikkeli, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala. Ilmastopolun esimerkkien lisäksi seudulla tehdään paljon muutakin ilmaston hyväksi. Kaikissa mukana olevissa kunnissa on tuore ilmasto-ohjelma, jossa on sovittu ilmastonmuutoksen torjunnan tavoitteista ja toimenpiteistä. Ilmastopolku tuo esille paloja siitä työstä, mitä seudullamme tehdään. Polulle on valittu ilmastotekoja niin, että esitellyksi tulee monipuolisesti erilaisia toimintoja energiantuotannosta ilmastokasvatukseen ja liikenteeseen. Osalle toimista on laskettu myös kasvihuonekaasupäästöjen vähenemä. Virtuaalisen polun lisäksi kohteita merkitään myös paikan päällä kylteillä, joista saa lyhyen ilmastoinfon.

Hanhilammen perinteinen luontopolku on uudistettu lisäämällä maastoon ilmastotietoa erityisesti siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa paikalliseen luontoon. Nyt uudistunut polku on siirretty myös verkkoon, jotta polun sisältöihin voi tutustua myös ennen ja jälkeen polulla kulkemisen.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: ilmastoasiantuntija Kerttu Hakala, kerttu.hakala@mikkeli.fi