Osallistuvaa budjetointia hyödynnetään pieninvestoinneissa – kyselyssä mukana 16 kohdetta

Puusilta Mikkelin Kaihulla.

Mikkelin kaupunki on avannut kaupunkilaisille kyselyn, jossa asukas voi valita viisi toteutettavaa kohdetta 16 pieninvestointikohteen joukosta. Yksittäisen investoinnin arvo vaihtelee 5 000 eurosta aina 40 000 euroon asti. Kyselyyn voi osallistua osoitteessa www.mikkeli.fi/osallistuvabudjetointi2023 ja kysely on auki 28.2.2023 saakka.

Valittavien kohteiden joukko on monipuolinen. Mukana on muun muassa infotauluja, kuntolaitteita, polttopuuautomaatti sekä leikkivälineitä. Esityksissä on huomioitu eri alueiden lisäksi myös eri ikäiset kaupungin asukkaat.

Osallistuvan budjetoinnin pilotissa vuonna 2022 toteutettiin muun muassa ikäihmisille suunnatut liikuntalaitteet keskustaan sekä Parkour-välineitä Haukivuorelle.

Tälle vuodelle osallistuvaan budjetointiin on varattu yhteensä 100 000 euroa. Kyselyn tulokset huomioidaan investointikohteita valittaessa. Valinnoista päättää kaupunkikehityslautakunta maaliskuussa 2023.