Kesäkuussa avautuvan kuvitustriennalen kuvittajat on valittu

Kuvitustriennalen mainos.

Mikkelin taidemuseo, Grafia ry ja Kuvittajat ry järjestävät Mikkelin 13. kuvitustriennalen. Näyttelyssä tuodaan esiin 1.1.2020 jälkeen julkaistua kuvitusta mahdollisimman laaja-alaisesti. Kilpailuna toteutettavaan kuvitustriennaleen osanottajiksi kutsuttiin kuvittajat, graafiset suunnittelijat, sarjakuvantekijät, muut visuaalisen alan taiteilijat ja suunnittelijat sekä opiskelijat. Kilpailutöiden teema, toteutustapa ja -tekniikka ovat vapaita.

Kilpailuun osallistui 130 kuvittajaa yhteensä 388 työllä. Näyttelytyöt ja palkittavat kuvitukset valitsi jury, johon kuuluivat kirjasuunnittelija Piia Aho, kuvittaja Sari Airola, AD Tuomas Jääskeläinen ja kuvittaja Anne Vasko sekä Mikkelin taidemuseon edustaja, museojohtaja Matti Karttunen. Jury valitsi näyttelyyn 79 teosta 51:ltä tekijältä.

Näyttelyn kuvittajat ovat:
Terhi Ekebom, Mirkka Eskonen, Nina Grönlund, Juliana Hyrri, Jani Ikonen, Tuomas Ikonen, Jolanda Jokinen, Emmi Jormalainen, Suvi-Tuuli Junttila, Jussi Kaakinen, Outi Kainiemi, Ninni Kairisalo, Erika Kallasmaa, Liisa Kallio, Ilja Karsikas, Réka Király, Sanna Koivumäki, Aleksi Korpela, Jenna Kunnas, Anna Emilia Laitinen, Aino Louhi, Johanna Lumme, Tomi Malkki, Mira Mallius, Laura Merz, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Reetta Niemensivu, Kati Närhi, Heikki Paakkanen, Sanna Pelliccioni, Nina Pirhonen, Viivi Prokofjev, Jukka Pylväs, Lasse Rantanen, Anja Reponen, Seera Rytkölä, Anu Saari, Anna Sailamaa, Ville Salervo, Maria Sann, Salla Savolainen, Linda Söderholm, Heidi Tamminen, Ville Tietäväinen, Jenni Tuominen, Anni-Julia Tuomisto, Jyrki Vainio, Sami Viljanto, Kuisma Väänänen ja Klaus Welp.

Näyttelyyn tulee esille myös kansainvälisen kuvittajavieraan, norjalaisen Mari Kanstad Johnsenin teoksia.

Näyttelyssä kuvitukset tulevat esille asiayhteydessään eli kuvituksen lisäksi esille tulee fyysinen työ. Digitaalisen materiaalin osalta esille tulevat kuvitus erikseen ja digitaalinen työ näytöllä. Näyttelyyn liittyen julkaistaan näyttelyluettelo, johon tulee teoskuva kultakin valitulta osallistujalta.

Mikkelin 13. kuvitustriennalessa jaetaan seuraavat palkinnot:
1. palkinto, 3 500 euroa, Grafia ry
2. palkinto, 2 500 euroa, Kuvittajat ry
3. palkinto, 2 000 euroa, Mikkelin taidemuseo

Palkitut teokset jäävät Mikkelin taidemuseon kuvituskokoelmaan. Palkinnot julkistetaan näyttelyn avajaisissa 9.6. kello 18.

Mikkelin 13. kuvitustriennale on avoinna 10.6.–24.9.2023 Mikkelin taidemuseossa, Maaherrankatu 18–20, kauppakeskus Akseli.