Muistissa vietetään kansallista veteraanipäivää monipuolisella ohjelmalla 27. huhtikuuta

Ihmisiä Muistin näyttelytiloissa.

Sodan ja rauhan keskus Muisti järjestää kansallisena veteraanipäivänä torstaina 27.4. koko päivän tapahtuman. Kaikki pääsyliput Muistin ja Päämajamuseon näyttelyihin ovat päivän ajan 10 euroa ja näyttelyt ovat avoinna tuntia normaalia pidempään kello 18 saakka.

Pääsylipun hinnalla on tarjolla kolme kahden tunnin opastettua kierrosta näyttelyihin kello 10, 12 ja 16 alkaen. Kierroksille vaaditaan ennakkoilmoittautuminen: info@muisti.org tai puhelimitse 050 552 4233. Kierrokset toteutuvat, jos osallistujia on vähintään 15 per kierros. Maksimissaan yhdelle opaskierrokselle mahtuu 20 henkeä.

Kaikille avoin tilaisuus alkaa kello 14

Mikkelin kaupungin järjestämä kaikille avoin veteraanipäivän tilaisuus on kello 14 Muistin auditoriossa. Tilaisuudessa kuullaan kaupunginjohtaja Janne Kinnusen ja Mikkelin nuorisovaltuuston edustajien tervehdykset, Mikkelin lausujien esityksiä sekä musiikkia Elisa de Boerin ja Tuuli Anikarin esittämänä. Tilaisuus on kestoltaan noin tunnin mittainen ja siihen on vapaa pääsy.

Tilaisuuden ohjelma

 • Elisa de Boer & Tuuli Anikari
  Evakon laulu
 • Mikkelin Lausujat
  Eeva-Liisa Manner: Kirkkaat aamut kohoavat
  Aleksis Kivi: Sunnuntai
 • Kaupunginjohtaja Janne Kinnusen tervehdys
 • Elisa de Boer & Tuuli Anikari
  Credo
  Minun Suomeni
 • Mikkelin Lausujat
  Katri Vala: Ihminen
  Paavo Cajander: Isänmaalle
 • Elisa de Boer & Tuuli Anikari
  Maailma on kaunis
 • Mikkelin Nuorisovaltuuston tervehdys
 • Mikkelin Lausujat
  Eino Leino: Nocturne
  Aleksis Kivi: Suomenmaa
 • Elisa de Boer & Tuuli Anikari
  Veteraanin iltahuuto
 • Yhteislauluna Maamme

Kello 17–18 auditoriossa konsertoi Miller Sound Orchestra ikivihrein sävelin. Orkesterin esittämä musiikki vie kuulijat tunnettujen jazz-standardien mukana 1920–40-lukujen Pohjois-Amerikkaan. Mukana kuullaan myös kotimaisia klassikoita. Konserttiin on vapaa pääsy.

Myös Muistin oma kahvila-ravintola Rauha on avoinna normaalia pidempään kello 17 saakka. Rauhassa ja Muistin kaupassa on tarjouksia juhlapäivän kunniaksi.

Lapin sota ja samalla Suomen osuus toisessa maailmansodassa päättyi 27.4.1945. Vuodesta 1987 alkaen päivää on vietetty Suomessa sotaveteraanien ja sotasukupolven kunniaksi. Päivä on myös Muistin kaksivuotissyntymäpäivä.

Kuva: Visit Saimaa