Ilmanpuhdistimien käyttö jatkuu Ristiinan päiväkodissa

Päiväkodin pihamaata.

Ristiinan päiväkodin sisäilmatyöryhmä kokoontui 5.5.2023. Kokouksessa käsiteltiin päiväkodin käyttäjien oireilutilannetta ja uuden päiväkodin rakennushankkeen etenemistä.

Mikkelin kaupunginhallitus on hyväksynyt Ristiinan päiväkodin urakkatarjouksen sekä antanut rakennushankkeelle aloitusluvan. Urakoitsijaksi on valittu Maarakennus Suutarinen Oy. Uuden päiväkodin rakentaminen on alkanut toukokuussa 2023 ja se valmistuu vuodenvaihteessa 2023−2024.

Päiväkodin tilojen käyttäjillä esiintyy edelleen oireilua, joka liitetään sisäilmaan. Oireilua esiintyy sekä päärakennuksessa että Keltaisessa tuvassa (parakki). Päärakennuksen ilmanvaihto ylipaineistetaan toukokuussa. Ylipaineistuksen vaikutusta käyttäjien oireiluun seurataan. Keltaisessa tuvassa on kevään aikana tehty mineraalivillakuitunäytteenottoja. Kuitunäytteenottojen perusteella tarvetta erillisille toimenpiteille ei ole. Tiloissa tehdään vielä kesän aikana rakenneaukaisuja, joiden tarkoituksena on pyrkiä selvittämään syytä käyttäjien oireilulle tiloissa.

Päiväkodilla on edelleen käytössä ilmapuhdistimia. Ristiinan päiväkodin sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran tarvittaessa.