Mikkelissä juhlistetaan Yrittäjän päivää tiistaina 5.9.

Kukkia.

Mikkelissä vietetään Yrittäjän päivän juhlallisuuksia tiistaina 5.9.

Päivä alkaa kello 8 kaikkien mikkeliläisten yrittäjien aamukahveilla, jossa mukana ovat kaupungin johto ja paikallisia elinkeinotoimijoita. Paikkana on kaupungin virastotalolla sijaitseva ravintola Pormestari, osoitteessa Maaherrankatu 9–11. Kello 10 alkavassa tilaisuudessa Asemapuistossa rautatieasemaa vastapäätä paljastetaan Yrittäjäkivi ja allekirjoitetaan elinvoimalupaus.

Elinvoimalupausta on valmistelu usean kuukauden ajan. Konserni- ja elinvoimajaosto käsitteli ja hyväksyi elinvoimalupauksen elokuun kokouksessaan. Elinvoimalupauksen allekirjoittajia ovat Mikkelin kaupunki konserniyhtiöineen, Mikkelin Yrittäjät ry, Etelä-Savon Yrittäjät ry, Etelä-Savon kauppakamari, MTK Etelä-Savo ja Etelä-Savon ely-keskus.

Tilaisuudessa paljastetaan uudelle paikalle sijoitettava Yrittäjäkivi. Yrittäjyyttä ja sen merkitystä kaupungin elinvoimalle symboloiva kivi pystytettiin alun perin Visulahteen vuonna 1982.

Yrittäjän päivän paikallisista järjestelyistä vastaa Mikkelin Yrittäjät yhdessä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa.

Valtakunnallista Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain 5. syyskuuta vuodesta 1997 lähtien. Yrittäjän päivän takana on Yrittäjän päivä -säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen.

Kuva: Pihla Liukkonen