Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinto myönnettiin Enonkoskelle – Mikkelin Naisvuoren torni sai kunniamaininnan

Naisvuoren torni.

Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinto myönnettiin Enonkosken urheilukatsomon pelastavalle kunnostustyölle lauantaina 2.9.2023 Metsämuseo Lustossa. Kunniamaininnan saivat Pieksämäen Häkkilän tila ja Mikkelin Naisvuoren vesitorni.

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä myöntää joka toinen vuosi kulttuuriympäristöpalkinnon, jonka tarkoituksena on nostaa esiin alueella tehtävää arvokasta työtä rakennetun kulttuuriympäristön hyväksi. Palkintoehdokkaita haettiin avoimella haulla keväällä. Ehdotuksista kulttuuriympäristötyöryhmä valitsi kolme kohdetta finaaliin. Palkintotuomariksi kilpailuun kutsuttiin monipuolisesti kulttuurin parissa työskentelevä mikkeliläinen Ylen luovien sisältöjen ja median johtaja sekä päätoimittaja Ville Vilén.

Kulttuuriympäristötyöryhmä myönsi toisen kunniakirjan Naisvuoren vesitornille, jonka vuonna 2022 valmistunut korjaushanke edustaa hyvin valmisteltua ja toteutettua korjaus- ja kunnostustyötä. Kulttuuriympäristötyöryhmä kiittää, että korjaustyön suunnittelu ja toteutus on pohjautunut useisiin selvityksiin ja hyvään yhteistyöhön eri asiantuntijoiden välillä.

Maakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön korjaaminen säilyttää kulttuurihistoriallisia arvoja, jonka lisäksi kohde on erinomainen esimerkki arvokkaiden rakennusten käytöstä matkailukohteena. Erityiskiitoksena lausuttiin se, että hankkeen takana on Mikkelin kaupungin tahtotila ylläpitää keskeistä kaupunkikuvan symbolia.

Kunniakirja toimitetaan Naisvuorelle.

Kuva: Jonne Vaahtera