Päämajakoulun eteläsiivessä on tehty sisäilmatutkimuksia – Raportin odotetaan valmistuvan ennen kesäkuuta

Päämajakoulun rakennus.

Mikkelin Päämajakoulun sisäilmatyöryhmä kokoontui aloituskokoukseensa 11.4.2024. Kokouksessa käsiteltiin koulun sisäilmatilannetta.

Koulun tilojen käyttäjillä on esiintynyt oireilua, joka liitetään sisäilmaan. Tämän johdosta koulun eteläpäädyn muutamassa luokassa tehtiin sisäilma- ja rakenneteknisiä kuntotutkimuksia vuosien 2023–24 aikana. Keväällä 2023 luokissa tutkittiin kuituja ja ilmanvaihtoa. Näissä tutkimuksissa ei havaittu mitään poikkeavaa. Talven 2023–24 aikana kahteen luokkaan tehtiin rakenneteknisiä tutkimuksia. Ulkoseinärakenteesta todettiin mikrobiperäistä hajua, mutta näytteissä ei ollut mikrobikasvua. Sokkelihalkaisussa sen sijaan havaittiin mikrobikasvua ja mikrobiperäistä hajua.

Päämajakoulun koko eteläsiivessä tehtiin sisäilma- ja rakenneteknisiä kuntotutkimuksia huhtikuun 2024 aikana. Raportin näistä tutkimuksista odotetaan valmistuvan loppukeväästä. Sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran toukokuun lopulla, jolloin tiedotetaan lisää Päämajakoulun sisäilmatilanteesta.