Annilanrannan tonttihuutokaupan ensimmäinen kohde sulkeutuu maanantaina 10.6.

Annilanranta, ihmiset rannassa

Mikkelin Annilanrannassa sijaitsevien Saimaan rantatonttien huutokauppa on käynnissä. Ensimmäinen kohde sulkeutuu maanantaina 10.6. Loput kohteet sulkeutuvat porrastetusti 11.-18.6.  

Nyt huudettavaksi tulleita Saimaan rantatontteja on kahdeksan kappaletta. Ne sijaitsevat osoitteissa Annilanranta 1, 3, 11, 13, 15 ja 17 sekä Kalevinranta 6. Huutokaupan ensimmäisellä kierroksella syksyllä 2023 alueelta huudettiin neljä omarantaista tonttia.

– Omarantaisia tontteja on tiedusteltu tasaisesti pitkin kevättä. Meillä on hyvä tunne siitä, että nyt saamme valtaosan tonteista myytyä. Voi olla, että parhaimmista tonteista käydään ankaraakin kilpailua, kuten keväällä toteutui Kaleverinranta 8:n kohdalla, kertoo kaupungin maankäyttöjohtaja Topiantti Äikäs.
– On selvää, että huutokauppamenettelyssä tarjoukset jätetään vasta aivan lopussa ja lähiviikkoina näemme millaiseksi hinnat muodostuvat huutokaupan aikana.
– Myös sisämaantontteihin on kohdistunut sekä kyselyitä että hakemuksia. On hienoa, että pystymme Annilanrannan tonttitarjonnalla mahdollistamaan omakotitalorakentamista Mikkelissä uusiin maisemiin ja näin lisäämään kaupungin vetovoimaisuutta.

Sisämaan tonttien haku päättyy maanantaina 10.6. Haettavia tontteja on kahdeksan. Niissä käytetään kaupungin normaalia arvontamenettelyä. Arvontanumero määrittelee sen järjestyksen, jossa hakija pääsee varaamaan haluamansa tontin. Sisämaan tontteja on jaossa kahdeksan kappaletta, ja ne sijaitsevat Annilanrannan kadun länsipuolella.

Annilanrannan alueeseen ja tontteihin liittyvistä usein kysytyistä kysymyksistä on koottu tietopaketti mikkelintontit.fi-sivustolle.  
Annilanrannan usein kysyttyihin kysymyksiin voit tutustua täällä.

Artikkelin kuva: Jonne Vaahtera