ESEn omistussuhteet eivät ole muuttuneet – ESEllä on edelleen kaksi omistajaa

Pursialan voimalaitos ilmasta kuvattuna.

Yle uutisoi keskiviikkona 3.7.2024 siitä, että Aberdeen on myynyt tänä keväänä osan ESE-omistuksestaan tanskalaiselle eläkerahastolle Industriens Pensionille. Uutisointi oli kuitenkin epätarkkaa ja kaupunki haluaa todeta, että ESEn omistus ei ole muuttunut, vaan ESEllä on edelleen kaksi omistajaa: Mikkelin kaupunki 51 prosenttia ja Aberdeenin tytäryhtiö 49 prosenttia.

Mikkelin kaupunki myi 49 prosentin osuuden Etelä-Savon Energiasta brittiläiselle Aberdeenin hallinnoimalle yhtiölle. Myyntipäätös tehtiin vuoden 2023 aikana ja kauppa saatiin lopullisesti päätökseen keväällä 2024.  YLE:n uutisoiman omistusjärjestelyn jälkeen Aberdeen on ilmoittanut, että se säilyttää täyden kontrollin omistamaansa 49 prosenttiin. Aberdeen toteaa myös, että yhtiö on edelleen sitoutunut ja keskittynyt tukemaan Mikkelin kaupunkia ja johtoryhmää liiketoiminnan kehittämisessä tulevina vuosina.

Aberdeenin investointijohtaja Soti Calochristos on lausunut YLE:n uutisen johdosta seuraavaa:
“We note the information published in YLE earlier today and would like to confirm that abrdn infrastructure continues to hold and control the shares acquired in Etelä-Savon Energia Oy. We offer our investors the opportunity to increase their exposure to certain investments, over and above their exposure through our Funds. In this particular instance Industriens Pension, a Danish labour market pension fund, has co-invested but abrdn infrastructure retains full control of their 49% stake. We remain committed and focused on supporting the City of Mikkeli and the management team to develop the Company over the years to come.”