Palvelut

Nuorten työpaja

1.1.2023 alkaen Nuorten työpajatoiminta siirtyy Etelä-Savon hyvinvointialueelle. Infon puhelinnro (rekrypuhelin) poistuu käytöstä. Haastatteluaikoja voi varata suoraan yksilövalmentajilta, joiden yhteystiedot löytyvät vasemmalta tai mobiililaitteella skrollaa sivu alas.

Kaihun kodan vuokraustoiminta siirtyy Mikkelin kaupungin Asiointipisteeseen Maaherrankadulle. Kaihun kodan varausohjeet alla olevasta linkistä.


Kaihun kota – vuokraustoiminta


Nuorten työpaja on tarkoitettu 17-29 vuotiaille koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Työpajan perustehtävä on nuorten toimintakyvyn, koulutus- ja työelämävalmiuksien parantaminen. Työpajalla on viisi eri työpajaosastoa ja nettiopintopiste. Nuorten työpaja toimii osoitteessa Raviradantie 8-10.

Nuorten työpajan esittelyvideo < linkki

Digitaalisen median paja

Digitaalisen median pajalla (DiMe) toteutetaan ryhmässä mm. valokuvausta ja videointia sekä näiden tallenteiden käsittelyä. DiMellä suunnitellaan ja tehdään tilauksesta esitteitä, julisteita ja kortteja eri tarkoituksiin sekä koodataan pelejä ja tehdään 3D-mallinnusta. Toiminta tapahtuu pajan tiloissa ja erilaisissa tapahtumissa tai kuvauskeikoilla. Aiempaa kokemusta alasta ei tarvita, kaiken oppii tekemällä!

Kädentaito- ja sisustuspaja

Kädentaito- ja sisustuspajassa tehdään käyttö- ja koriste-esineitä, pieniä korjaustöitä ja uustuotantoa. Pajalla käytetään monipuolisia menetelmiä ja eri materiaaleja – vain mielikuvitus rajana. Pajalla suunnitellaan uutta ja tuunataan vanhaa.

Pajassa pääsee harjaannuttamaan silmää ja luovuutta sisustuksen mahdollisuuksille. Pajalla voi opetella huovutusta, punontaa, solmintaa, neulontaa, matonkudontaa jne.
Lisäksi Kädentaito- ja sisustuspajassa toteutetaan asiakkaille tilaustöitä, keikkaluonteisia töitä ja tuokioita kysynnän mukaan. Paja osallistuu myös erilaisiin tapahtumiin, myyjäisiin ja projekteihin yhteistyökumppaneiden kanssa.

Puutyöpaja

Puutyöpajan toimintaan kuuluu puun työstöä erilaisilla koneilla ja käsittelyä eri aineilla ja menetelmillä. Pajalla entisöidään huonekaluja ja muita puuesineitä kuten mm. Mikkelin kaupungin päiväkotien pihaleikkikaluja sekä tehdään puusta myös uustuotantoa.

Ympäristö- ja palvelupaja

Ympäristö- ja palvelupajassa kunnostetaan luontopolkuja, tehdään raivaustöitä, harjoitellaan erätaitoja ja nuotiontekoa. Paja huolehtii myös Pursialassa olevan Kaihun kodan toiminnasta. Lisäksi pajalla tehdään pienimuotoisia pihanhoito- ja muuttotöitä.

Ympäristö- ja palvelupajalla saaduista taidoista hyötyy hakeutuessa esim. asiakaspalvelu-, nuoriso-, luonto- tai retkeilyaloille.

Nettiopintopiste

Nettiopintopisteessä voit suorittaa loppuun kesken jääneet perusopetuksen opinnot sekä lukio-opintoja. Opiskelu on etäopiskelua verkko-oppimateriaalien avulla. Olet opiskelijana Nettiperuskoulussa, mutta meiltä saat tilan, välineet ja tuen opintojesi suorittamiseen.

YHTEYSTIEDOT

Käyntiosoite:
Raviradantie 8-10
50100 Mikkeli

Sähköpostit:
1.1. 2023 alkaen
etunimi.sukunimi@etelasavonha.fi

Sippo Seurujärvi
työpajakoordinaattori
p. 040 129 4686

Yksilövalmentajat:
p. 050 311 7268 (Päivi)
p. 040 129 4382 (Anne)
p. 040 129 4951 (Anu)

Kädentaito- ja sisustuspaja
p. 044 794 2436

Ympäristö- ja palvelupaja
p. 044 7942439

DiMe-paja
p. 050 311 7105

Puupaja
p. 050 311 7271