Palvelut

Nuorten työpaja

Nuorten työpaja on tarkoitettu 17-29 vuotiaille koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Työpajan perustehtävä on nuorten toimintakyvyn, koulutus- ja työelämävalmiuksien parantaminen. Työpajalla on viisi eri työpajaosastoa ja nettiopintopiste. Nuorten työpaja toimii osoitteessa Raviradantie 8-10.

Nuorten työpajan esittelyvideo < linkki

Digitaalisen median paja

Digitaalisen median pajalla (DiMe) toteutetaan ryhmässä mm. valokuvausta ja videointia sekä näiden tallenteiden käsittelyä. DiMellä suunnitellaan ja tehdään tilauksesta esitteitä, julisteita ja kortteja eri tarkoituksiin sekä koodataan pelejä ja tehdään 3D-mallinnusta. Toiminta tapahtuu pajan tiloissa ja erilaisissa tapahtumissa tai kuvauskeikoilla. Aiempaa kokemusta alasta ei tarvita, kaiken oppii tekemällä!

Kädentaito- ja sisustuspaja

Kädentaito- ja sisustuspajassa tehdään käyttö- ja koriste-esineitä, pieniä korjaustöitä ja uustuotantoa. Pajalla käytetään monipuolisia menetelmiä ja eri materiaaleja – vain mielikuvitus rajana. Pajalla suunnitellaan uutta ja tuunataan vanhaa.

Pajassa pääsee harjaannuttamaan silmää ja luovuutta sisustuksen mahdollisuuksille. Pajalla voi opetella huovutusta, punontaa, solmintaa, neulontaa, matonkudontaa jne.
Lisäksi Kädentaito- ja sisustuspajassa toteutetaan asiakkaille tilaustöitä, keikkaluonteisia töitä ja tuokioita kysynnän mukaan. Paja osallistuu myös erilaisiin tapahtumiin, myyjäisiin ja projekteihin yhteistyökumppaneiden kanssa.

Puutyöpaja

Puutyöpajan toimintaan kuuluu puun työstöä erilaisilla koneilla ja käsittelyä eri aineilla ja menetelmillä. Pajalla entisöidään huonekaluja ja muita puuesineitä kuten mm. Mikkelin kaupungin päiväkotien pihaleikkikaluja sekä tehdään puusta myös uustuotantoa.

Puhvettipaja

Puhvettipajalla päivät koostuvat ruoanvalmistuksesta, teemallisista aterioista, leipomisesta, kahvitarjoiluista, pitopalveluharjoitteluista sekä työtilojen siistimisistä ja välinehuollosta. Puhvettipajalla palvellaan omia asiakkaita ja tehdään töitä tilauksesta. Pajalta voi tilata esimerkiksi kakun tai pizzan juhliin. Puhvettipajalla ei tarvitse olla aiempaa työkokemusta keittiötyöskentelystä, taidot opitaan ja niissä kehitytään yhdessä. Pajajaksosta voi hyötyä keittiö- ja ravintola-alalle hakiessa. Puhvetissa on mahdollista suorittaa hygieniapassi. 

Ympäristö- ja palvelupaja

Ympäristö- ja palvelupajassa kunnostetaan luontopolkuja, tehdään raivaustöitä, harjoitellaan erätaitoja ja nuotiontekoa. Paja huolehtii myös Pursialassa olevan Kaihun kodan toiminnasta. Lisäksi pajalla tehdään pienimuotoisia pihanhoito- ja muuttotöitä.

Ympäristö- ja palvelupajalla saaduista taidoista hyötyy hakeutuessa esim. asiakaspalvelu-, nuoriso-, luonto- tai retkeilyaloille.

Nettiopintopiste

Nettiopintopisteessä voi suorittaa loppuun kesken jääneet perusopinnot sekä lukiokursseja. Opiskelu on etäopiskelua verkko-oppimateriaalien avulla. Olet opiskelijana Otavan Opistossa, mutta meiltä saat tilan, välineet ja tuen opintojesi suorittamiseen.

YHTEYSTIEDOT

Käyntiosoite:
Raviradantie 8-10
50100 Mikkeli

Sähköpostit:
etunimi.sukunimi@mikkeli.fi

Työpajan toimisto ja neuvonta
(rekrypuhelin)
p. 044 794 2453

Sippo Seurujärvi
työpajakoordinaattori
p. 040 129 4686

Yksilövalmennus:
p. 050 311 7268 (Päivi)
p. 040 129 4382 (Anne)
p. 040 129 4951 (Anu)

Kädentaito- ja sisustuspaja
p. 044 794 2436

Ympäristö- ja palvelupaja
p. 044 7942439

Puhvettipaja
p. 044 794 5691

DiMe-paja
p. 050 311 7105

Puupaja
p. 050 311 7271