Tietoa Mikkelistä

Mikkelin kaupunki 185 vuotta

Kaupunki hakee kumppaneita toteuttamaan 185v. syntymäpäiväohjelmaa – osallistuvaa toteutustapaa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa

Kaupunki hakee kumppaneita toteuttamaan kaupungin syntymäpäiväohjelmaa. Kumppanuuksien kautta on tarkoitus lisätä tapahtumatarjontaa niin itse syntymäpäivänä 7.3.2023 kuin koko synttäriviikolla. Kaupunki avaa 1.11.2022 synttäritapahtumille kumppanuushaun, jonka kautta tapahtumien järjestämiseen on mahdollista saada myös pienimuotoista tukea. 

Kaupunki kokeilee osallistuvaa syntymäpäiväohjelman toteuttamista nyt ensimmäistä kertaa. Oppia tapahtumien valintaan on otettu Kulttuurin unelmavuoden kulttuuritupsahduksista.  Tupsahdusten valinnassa on käytetty pisteytystaulukkoa, joka on ollut hakijoiden tiedossa. Näin toimijat ovat voineet jo tapahtumaa suunnitellessaan arvioida, kuinka hyvin se täyttää pisteytyksen tavoitteet.

Syntymäpäivän tapahtumaehdotusten arvioinnissa arvioidaan muun muassa toimijan kokemus tapahtumien järjestämisestä, toteutuksen muut edellytykset, sisällön linkitys kaupunkiin, sisällön kiinnostavuus suhteessa haettavaan summaan sekä kävijöiden mahdollisuus osallistua tapahtuman toteutukseen. 

Synttäriohjelma toteutetaan Mikkelissä. Kumppanuutta hakeva taho tulee olla rekisteröity yhdistys tai yritys. Yksi toimija voi tulla valituksi kumppaniksi vain yhteen tapahtumaan. Lisäksi tapahtuman tulee olla osallistujilleen maksuton.

Kävijälle maksulliseen ohjelmasisältöön varten tukea ei voi hakea. Syntymäpäivän markkinointiin toki maksullinenkin sisältö pääsee mukaan. Tästä tiedotetaan lähempänä syntymäpäivää vielä erikseen.

Kumppanuuden arvo voi olla sadasta eurosta 1500 euroon. Synttäriohjelmille voidaan jakaa yhteensä maksimissaan 4000 euroa.

Kaupunki toivoo, että uusi malli mahdollistaa erilaisia synttäritapahtumia ympäri kaupunkia. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi työpajoja, tutustumiskierroksia tai performansseja. 

Hakuaika kumppanuustapahtumien rahoituksen hakemiselle alkaa 1.11.2022  ja se päättyy vuoden 2022 loppuun. Päätökset valituista tapahtumista tehdään tammikuun 2023 alussa. 

Linkki syntymäpäiväohjelmakumppanuuden hakuohjeisiin.

Linkki syntymäpäiväohjelman haun pisteytykseen.