Kaupungineläinlääkäri, praktikko

Organisaatio

Mikkelin kaupunki

Sijainti

Mäntyharju

Hakuaika päättyy

28.10.2022 15:00

Työn luonne

sopimuksen mukaan

Työn kuvaus

Kiinnostaako pieneläinpainotteinen maaseutupraktiikka viihtyisällä vastaanotolla, mukavien työkaverien kanssa?

Mikkelin seudun ympäristöpalveluissa on haettavana 28.10.2022 klo 15 mennessä kaupungineläinlääkärin toistaiseksi voimassa oleva virka Mäntyharjun toimipisteessä. Virka täytetään lähtökohtaisesti 100 % työajalla, mutta myös muista vaihtoehdoista on mahdollisuus keskustella.

Mäntyharju on luonnonkaunis noin 5 800 asukaan kesämökkikunta Järvi-Suomessa. Mäntyharju sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Mikkelistä etelään. Pääkaupunkiseudulta on hyvät kulkuyhteydet Mäntyharjulle, sillä ajomatkaa Helsingistä on alle 2 h ja Mäntyharjussa on juna-asema, jossa pysähtyvät Helsingin ja Mikkelin välillä kulkevat junat.

Kyseessä on praktikkoeläinlääkärin virka, johon kuuluu päivystysvelvollisuus (1/5) sekä osallistuminen eläintautien vastustukseen liittyviin virkatehtäviin. Työ on monipuolista pieneläinpainotteista sekapraktiikkaa, mikä takaa hyvän praktiikkatulon sekä haasteellisen ja mielekkään työn.

Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden yhteistoiminta-alue muodostuu viidestä kunnasta, jotka ovat Mikkeli, Hirvensalmi, Kangasniemi, Mäntyharju ja Pertunmaa. Eläinlääkintähuollolla on kolme yhteisvastaanottoa. Mikkelissä on kolmen eläinlääkärin yhteisvastaanotto ja Mäntyharjulla ja Kangasniemellä kahden eläinlääkärin yhteisvastaanotto. Mikkelin seudun ympäristöpalveluilla on kaksi valvontaeläinlääkärin virkaa, joten praktikkoeläinlääkärit osallistuvat eläinsuojelutehtäviin vain valvontaeläinlääkärin työparina tai poissa ollessa.

Viran ensisijainen sijoituspaikka on virantoimituksen alkaessa Mäntyharjun kunnassa sijaitseva viihtyisä kahden praktikkoeläinlääkärin yhteisvastaanotto. Vastaanotolla on röntgen ja osa-aikainen vastaanottoapulainen sekä päivystysasunto ja sauna.

Mikkelin seudulla on viiden praktikkoeläinlääkärin päivystyspiiri ja päivystyksessä kaupungineläinlääkärin vastuulla on sekä pien- että suureläinpäivystys. Kangasniemi ei kuulu päivystysalueeseen. Päivystysvapaat ja -korvaukset ovat VES:n mukaiset.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on Suomessa laillistetun eläinlääkärin pätevyys. Muissa EU/ETA-maissa tutkinnon suorittaneilta edellytetään lisäksi virkaeläinlääkärikurssin suorittamista.

Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää aktiivista, oma-aloitteista ja tunnollista työotetta kunnaneläinlääkärin monipuoliseen työhön, joustavuutta, mukautumiskykyä muuttuvassa työympäristössä, sitoutuneisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja, ratkaisukeskeisiä toimintatapoja, halukkuutta kehittää ammattitaitoaan sekä hyviä yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja. Lisäksi perustuslain mukaan viranhaltijalta edellytetään myös koeteltua kansalaiskuntoa.

Kokemus kunnaneläinlääkärin pieneläinpainotteisesta työstä, hyvät pieneläinkirurgian ja röntgenkuvauksen taidot katsotaan eduksi. Pieneläinkiinnostuksen lisäksi virassa tarvitaan kiinnostusta ja kokemusta tuotantoeläinten sekä hevosten peruspraktiikasta.

Viran hoito edellyttää ajokorttia ja oman auton käyttöä.

Virkaan otettavan on ennen valinnan vahvistamista esitettävä työnantajalle hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan. Virkaan valitulle asetetaan 6 kuukauden koeaika.

Hakemukset sekä tiedot mahdollisista suosittelijoista toimitetaan sähköisesti Kuntarekryn kautta.

Hakemukseen tulee liittää tutkinto- ja työtodistukset pdf-tiedostona. Haastatteluun tulee ottaa mukaan alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset.

Lisätietoja saat Kuntarekryn sivulta