Valvontaeläinlääkäri

Organisaatio

Mikkelin kaupunki

Sijainti

Mikkeli

Hakuaika päättyy

28.10.2022 15:00

Työn luonne

31.10.2022 tai sopimuksen mukaan

Työn kuvaus

Mikkelin seudun ympäristöpalveluissa on auki valvontaeläinlääkärin virka. Työtehtävät muodostuvat eläinten hyvinvoinnin valvonnasta, eläinperäisten elintarvikkeiden alkutuotannon valvonnasta sekä sivutuotevalvonnasta. Valvontaeläinlääkärin tehtäviin ei kuulu kliininen työ, eikä päivystysvelvollisuutta ole.

Valvontaeläinlääkäreiden toimialueena on Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Hirvensalmi ja Kangasniemi. Toimipiste sijaitsee Mikkelin kaupungissa samoissa tiloissa kaupungineläinlääkäreiden vastaanoton kanssa.

Työt tehdään yhteistyössä toisen valvontaeläinlääkärin kanssa. Mikkelin seudun ympäristöpalveluissa on kaksi valvontaeläinlääkärin virkaa. Valvontaeläinlääkäri voi voimassa olevaan sopimukseen perustuen tehdä yhteistyötä myös maakunnan muiden valvontaeläinlääkäreiden kanssa. Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden praktikkoeläinlääkäreitä voi mahdollisuuksien mukaan käyttää apuna tarkastuksilla.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on Suomessa laillistetun eläinlääkärin pätevyys. Muissa EU/ETA-maissa tutkinnon suorittaneilta edellytetään lisäksi virkaeläinlääkärikurssin suorittamista.

Viran menestyksellinen hoitaminen vaatii hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä alan lainsäädännön ja hyvän hallintotavan osaamista. Eduksi katsotaan hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, kyky itsenäiseen päätöksentekoon sekä ratkaisukeskeisiin toimintatapoihin.

Viran hoito edellyttää ajokorttia ja oman auton käyttöä.

Työaika on 38,25 tuntia / vko.

Virkaan otettavan on ennen valinnan vahvistamista esitettävä työnantajalle hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan. Virkaan valitulle asetetaan 6 kuukauden koeaika.

Hakemukset sekä tiedot mahdollisista suosittelijoista toimitetaan sähköisesti Kuntarekryn kautta. Hakemukseen tulee liittää tutkintotodistukset pdf-tiedostona. Haastatteluun tulee ottaa mukaan alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset.

Mikkelin seudun ympäristöpalvelut toimii osana Mikkelin kaupunkiorganisaatiota ja vastaa ympäristöterveydenhuollosta ja ympäristönsuojelusta viiden kunnan alueella (Mikkeli, Hirvensalmi, Kangasniemi, Mäntyharju ja Pertunmaa). Eläinlääkintähuollossa on kaksi valvontaeläinlääkärin ja kahdeksan kaupungineläinlääkäripraktikon virkaa. Mikkelin kaupungilla työskentelee 2.200 työntekijää. Yhteistoiminta-alueen asukasmäärä on n. 70 000 asukasta, joista noin 53 000 asuu Mikkelin kaupungin alueella.

Mikkelin seutu on yhdistelmä urbaania ja maaseutumaista elämää Etelä-Savon sydämessä, kauniissa Järvi-Suomessa. Alueella on runsaasti vapaa-ajan asuntoja sekä etenkin kesäaikaan paljon lomailijoita. Mikkelistä on helppo löytää edullinen vuokra-asunto myös kalustettuna ja myös lyhyemmäksi aikaa. Yhteydet Helsinkiin ovat hyvät. Etäisyys Mikkelin ja Helsingin välillä on noin 230 km ja omalla autolla tai junalla matka vie noin 2,5 tuntia.

Lisätietoja saat Kuntarekryn sivulta