Some-agentit tuovat uutta vipinää kaupungin viestintään

Ensimmäiset Mikkelin kaupungin työntekijöistä kootut some-agentit aloittavat työnsä helmikuun alussa. Some-agenttien apuna ja idean takana on kaupungin viestintätiimi.

Some-agenttitempauksen tavoitteena on tehdä näkyväksi kaupungin erilaisia työtehtäviä sosiaalisessa mediassa. Agenttien on mahdollisuus esitellä työnsä lisäksi vapaa-ajan mahdollisuuksia Mikkelissä. Agentin työ ei vapauta varsinaisesta työstä eikä siitä makseta erillistä palkkaa.

Kaupungilla toimii kaksi agenttia kerrallaan. Agentin työaika on yksi kuukausi.  Agenttien elämää seurataan kaupungin Facebook– ja Instagram-tileillä.

– Tavoitteenamme on, että löydämme tälle vuodelle yhteensä 22 agenttia. Tähän mennessä seitsemän työntekijää on ilmoittanut kiinnostuksensa tehtävään, kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen kertoo.

– Erityisen iloinen olen siitä, että agentin työstä kiinnostuneita on ollut jokaiselta kaupungin palvelualueelta, Hänninen jatkaa.

Agentit toimivat agenttinimensä takaa. Agentti voi avata työtään anonyymisti tai tulla esille omalla nimellään ja kasvoillaan. 

– Päätöksen tästä tekee jokainen agentti itse, Hänninen avaa.

Helmikuun agentteina toimivat Kulttuuriagentti sekä Agentti Wilma Välkky. Nimet antavat vihiä agentin työtehtävästä, mutta eivät suoraan kerro agentin varsinaista työtehtävää.