Poliisin esitutkinta Tuppuralan koulun tulipalosta on valmistunut

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi törkeänä tuhotyönä tutkitun esitutkinnan, joka koskee Mikkelissä 19.6.2019 palanutta Tuppuralan koulua. Tulipalo tuhosi koulun liikuntasalin.

Esitutkinnassa ja palon teknisessä tutkinnassa selvisi, että tulipalo lähti liikkeelle kolmen alle 15-vuotiaan pojan leikeistä koulun katolla. Pojat leikkivät suihkutettavalla aineella ja sytyttimellä siten, että heidän katolle laittamansa paperin palat syttyivät tuleen.

Ulkopuolinen huomautti pojille asiasta huutamalla, minkä jälkeen pojat sammuttivat paperit ja tulivat alas katolta. Pojat poistuivat paikalta ja myöhemmin huomasivat koulun syttyneen tuleen. Poikien tarkoituksena ei ollut polttaa koulua, vaan ainoastaan leikkiä tulella.

Koska kysymyksessä ovat tapahtuma-aikaan alle 15-vuotiaat lapset, on asiassa suoritettu esitutkintalaissa tarkoitettu rikollisen teon tutkinta, jota ei tulla saattamaan syyttäjälle syyteharkintaan. Vaikka asia ei etene syyteharkintaan, niin vahingonkorvausvastuu asiassa on edelleen kolmella palon sytyttäneellä lapsella. Mikkelin kaupungin arvion mukaan vahingot ovat alustavasti noin kolme miljoonaa euroa. Kaupungille vahingot korvaa vakuutusyhtiö.