Synttärisaunojen ohjelma on täydentynyt

Aikaisemmin julkaistujen ohjelmanumeroiden lisäksi tulossa on maistatusta, Eevert-ketun vierailu sekä saunatontun luovutus.

Kaupunginjohtajan tervehdyspuheenvuoron jälkeen kaupungille luovutetaan Risuvillan saunatonttu. Risuvilla on anttolalainen käsityöyritys, jonka numeroituja saunatonttuja on nähtävillä ympäri maailmaa erilaisissa saunoissa. Saunatonttu viedään yhteen tapahtuma-alueen kymmenestä saunasta tapahtuman ajaksi.

 

Paneelikeskusteluissa positiivisia kaupungin kehittämiseen liittyviä teemoja

Paljussa järjestettäviin paneelikeskusteluihin ovat tähän mennessä lupautuneet kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä, kaupunginjohtaja Timo Halonen,  MikseiMikkelin toimitusjohtaja Juha Kauppinen, Mikke ry:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Suvimaa, Mikkelin torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen, Mikkelin kesäasukas, Jan Vapaavuoren poliittinen erityisavustaja  Maira Kettunen, Saimaa Stadiumin ja Mikaelin toimitusjohtaja Antti Kalliomaa, Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen sekä Länsi-Savon toimittaja Kirsti Vuorela. Teemoina paneelikeskusteluissa ovat torin kehittäminen, vapaa-ajan asukkaiden merkitys sekä Mikkeli tapahtumakaupunkina. Keskustelujen tavoite on, löytää uusia, lennokkaitakin ideoita, kuinka kaupunkia kehitetään tulevaisuudessa toimijoiden yhteistyönä.

 

Lasten iloksi tapahtumassa vierailee Eevert-kettu. Lasten suosikki Eevert on tavattavissa tapahtumassa klo 14-16.

 

Selfie-seinä haastaa pohtimaan Mikkelin brändiä

Selfie-seinää on toivottu Mikkeliin jo pidemmän aikaa. Nyt sellainen saadaan yhdeksi päiväksi osana kaupungin syntymäpäivätapahtumaa. Seinän ideana on, että kaupunkilaiset voivat ottaa itsensä näköisiä kuvia ”Saimaan kaunis Mikkeli”-teemaisen seinän edessä. Kuviin voi halutessaan liittää brändikuvista tuttuja elementtejä tai tapahtumaa varten hankittuja selfie-kehyksiä. Kuvia voi ottaa talvivaatteissa tai vaikka uima-asussa.

 

Makkaraa, mehua ja muita paikallisia herkkuja

Saunamakkara kuuluu olennaisena osana suomalaiseen saunakulttuuriin. Osana tapahtumaa HK Maakarit maistattavat mikkeliläisille espanjalaistyyppistä makkaraa. Makkaraa on varattu tuhannelle ensimmäiselle.

Muutakin ruokamaistatusta on tarjolla. D.O. Saimaa -hanke maistattaa alueen herkkuja: haukitartaria ja saaristolaisleipää sekä hanhenrintaa. Maistatusannoksia on varattu yhteensä 200 kappaletta. 

Tapahtuman järjestäjien puolesta tarjolla on mehua 1000 ensimmäiselle osallistujalle.

 

Tapahtuman koko ohjelma: www.mikkeli.fi/synttarisaunat