Saunasynttäreillä yli 200 saunojaa

henkilöitä saunassa

Ensimmäistä kertaa järjestetyt Mikkelin kaupungin saunasynttärit lauantaina 7.3.2020 onnistuivat yli odotusten. Tapahtuma-alueella kävi arvioiden mukaan reilut tuhat kävijää. Heistä yli parisataa uskaltautui tutustumaan alueen saunamaailmaan, joka koostui useammasta saunasta ja paljusta. Alueelle oli järjestetty myös pukuteltat ja narikka. Kaikki alueen toiminnot olivat päivän ajan kaupunkilaisten käytössä maksutta.

Tapahtuman talkoolaiset koostuivat Mikkelin seudun partiolaisista sekä Eläkeliiton Mikkelin yhdistyksen väestä. ”Ilman talkoolaisia ei tätä tapahtumaa olisi voitu järjestää. Heille suuri kiitos”, järjestelyvastuussa ollut kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen painottaa.

Tapahtuma-alueella jaettiin päivän aikana tuhat makkaraa ja mehuannosta. Lisäsi D.O. Saimaa – verkosto maistatti satoja maisteluannoksia paikallisia herkkuja.

Useat sauna- ja paljutoimijat olivat itse paikalla tapahtumassa esittelemässä tuotteitaan. Sekä yleisön että toimijoiden kommenteista paistoi läpi tyytyväisyys. Tällaista halutaan Mikkelin torille lisää. Osa paljupanelisteista kertoi, että jos kyse olisi ollut tavallisesta paneelikeskustelusta, olisi vastaus ollut kielteinen. Uusi tulokulma paneelikeskusteluihin sai kuitenkin lauantain osalta mielen muuttumaan. Paljupaneelikeskusteluja Mikkelin torilla seurasi sadoittain kaupunkilaisia.

Kuva: Pihla Liukkonen