ESE luovutti historiallisen valaisimen Mikkelin kaupungille

Etelä-Savon Energia tyhjentää Vuorikadun tilojaan muuton vuoksi. ”Historiavintiltä” on löytynyt kaupungin valtuustosalin valaisimen runko, tosin ilman ilman kupua ja sähköjohtoa. Runkoon on kiinnitetty vanha lappu, jossa on päivämäärä 7.8.52.

ESE:n toimitusjohtaja Erkki Karppanen halusi luovuttaa valaisimen virallisesti kaupungille. Luovutustilaisuus järjestettiin tiistaina 12.5. kaupungintalon valtuustosalissa. Valaisimen otti juhlallisesti vastaan kaupunginjohtaja Timo Halonen.

– ESE on ollut Vuorikadun tontilla 120 vuotta. Muuton yhteydessä vanhoista varastoista on löytynyt valtavasti tavaraa ja tämä esine herätti huomion, Erkki Karppanen sanoo.

– Tämä on muuttoomme liittyvä symbolinen ele. Luovutamme takaisin kaupungille kuuluvan esineen, Karppanen jatkaa. ESE juhlii 120-vuotista historiaansa syksyllä. Toimisto siirtyy Rantakylään Kunnanmäelle.

Kaupungintalon esittelykirjasessa (klikkaa kuvalinkkiä) on valokuva  valtuuston 100-vuotisjuhlaistunnosta ja kuvan perusteella näyttäisi, että valaisimet (2 kpl) ovat olleet valtuustosalissa puheenjohtajan pöydällä. Toista valaisinta ei ole vielä löytynyt. Se, miksi ja milloin valaisin on viety pois kaupungintalolta, on vielä hämärän peitossa. Luovutustilaisuudessa spekuloitiin kaupungintalon kokemilla pommituksilla sotavuosina ja lukuisilla remonteilla. Ehkäpä valaisimen arvoitukset vielä ratkeavat.

Kuvalinkki: Kuva valaisimesta

Artikkelin kuva: Erkki Karppanen selostaa ESE:n historiallisia seikkoja ja valmistautuu luovuttamaan valaisimen Timo Haloselle.