Mikkelin seutukirjasto avaa tilojaan 1.6. alkaen

kuvituskuva

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kunnat voivat avata kirjastotilat hallitusti ja asteittain ma 1.6.2020 alkaen. Mikkelin seutukirjaston toimipaikat avautuvat rajoitetuin aukioloajoin, jotka ovat voimassa 9.8. saakka. Kirjastojen omatoimikäyttöä ei ole tänä aikana, koska hygienia- ja turvallisuussääntöjen noudattamista ei voida valvoa.

Kirjastoissa noudatetaan yleisiä ohjeistuksia, minkä vuoksi esimerkiksi asiakastietokoneista vain osa on käytettävissä pikaista asiointia varten. Lehtienlukualueet ovat käytössä rajoitetuin asiakaspaikoin. Turvavälien pitämistä kirjastojen tiloissa varmistetaan sekä opastein että istumapaikkoja vähentämällä. Lainaus- ja palautus on suositeltavaa hoitaa automaattien kautta, myös aineistojen varaamista verkkokirjaston kautta suositellaan. Maksujen käsittelyssä suositaan verkkokirjaston kautta maksamista tai korttimaksua. 

Kirjastot eivät vielä poikkeustilanteesta johtuen ole ”olohuoneita”, joten kirjastoissa asiointi on hyvä pitää mahdollisimman lyhyenä. Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtien paikalle tulisi saapua vain terveenä.

Kirjastojen kesän aukioloajat ja muuta tietoa löytyy kirjaston verkkosivuilta: http://kirjasto.mikkeli.fi/. Pääkirjasto on avoinna kesäkuussa ma-to klo 9-18, pe klo 9-17, la ja su suljettu.