Kaupunkilaisten Mikkeli-tuntemusta syvennetään maksuttomilla kävelykierroksilla

Tori

Mikkelissä järjestetään kolme I love Mikkeli -kävelykierrosta kesän aikana. ”Tavoitteemme on, että voimme kierrosten aikana yllättää kaupunkilaiset jollakin yllättävällä tiedolla omasta kotikaupungistaan”, kertoo Mikke ry:n toiminnanjohtaja Kati Häkkinen. 

Kävelykierrosten teemoina keskustan tarinat, viheralueet ja kaupungin arkkitehtuuri

Kävelykierrokset toteutetaan eri teemoilla. Huomioitavaa on myös, että kierrosten aloituspaikat poikkeavat toisistaan.

Ensimmäinen kävelykierros järjestetään maanantaina 8. päivä kesäkuuta ja sen teemana ovat Mikkelin keskustan tapahtumat, tarinat ja nähtävyydet.  Heinäkuussa tutustutaan Mikkelin keskustan läheisyydessä sijaitseviin puutarhoihin ja viheralueisiin. Elokuun kierroksen keskiössä ovat kaupungissa sijaitsevat muraalit, lasitaide ja arkkitehtuuri. Kesä-heinäkuun kierrokset päättyvät kierroksen aloituspaikkaan. Elokuussa kierroksen aloitus- ja päätöspaikat poikkeavat toisistaan kierroksen alkaessa K-market Tuuliviirin pihasta päättyen tuomiokirkolle.

Kierrokset maksuttomia, mutta ennakkoilmoittautuminen tarvitaan

Kierrokset toteuttaa Mikke ry yhdessä Meijän Mikkelin Kulma-hankkeen sekä Mikkelin oppaiden kanssa. Kierrokset ovat maksuttomia, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. ”Jokaiselle kierrokselle mahtuu kolmekymmentä osallistujaa”, Mikke ry:n Kati Häkkinen kertoo. ”Mikäli kiinnostusta on runsaasti, meillä on valmius uusia kierros seuraavana päivänä”, Häkkinen vinkkaa.

Kierroksille osallistuminen vaatii normaalia peruskuntoa sekä hyviä jalkineita. ”Vaikka kierrosten pääkohderyhmä ovatkin mikkeliläiset, ovat matkailijat ja vapaa-ajan asukkaat erittäin tervetulleita mukaan”, Häkkinen jatkaa.

***

I love Mikkeli -verkoston tavoitteena on luoda hyvinvointia ja elinvoimaa kaupunkiin.  Verkostossa toimivat muun muassa Mikke ry, Mikkelin Kaupunki, Etelä-Savon Yrittäjät, Mikkelin Yrittäjät, MikseiMikkeli, Mikkelin Nuorkauppakamari ry ja Etelä-Savon Kauppakamarin Mikkelin osasto.

***

I love Mikkeli -kävelykierrokset:
ma 8.6.2020 klo 17-19 teemana Mikkelin keskustan tapahtumat, tarinat ja nähtävyydet, lähtöpaikkana Marskin patsas
ma 6.7.2020 klo 17-19 teemana puutarhat, viheralueet Mikkelin keskustan läheisyydessä, lähtöpaikkana Urpolan luontokeskus
ma 10.8.2020 klo 17-19 teemana muraalien, lasitaiteen ja arkkitehtuurin Mikkeli, lähtöpaikkana K-market Tuuliviirin piha. Kierros päättyy tuomiokirkolle.
Ilmoittautumiset kierroksille: kati.hakkinen@mikkelinkeskus.fi

Kuva: Pihla Liukkonen