Taidemuseo avautuu koronatauon jälkeen kuvitustriennalen näyttelyllä

Mikkelin taidemuseo avaa jälleen ovensa lauantaina 8. elokuuta kuvitustriennalen näyttelyllä. Tämän kertaisen kuvitustriennalen ensimmäisen palkinnon voitti Emmi Jormalainen.

Mikkelin 12. kuvitustriennaleen osallistuu 55 kuvittajaa, joilta on näyttelyssä 97 työtä. Triennale esittelee nykykuvituksen laaja-alaisuutta ja monipuolisia käyttömahdollisuuksia kirjankuvituksista media- ja verkkoteosten sekä arkkitehtuurin kuvittamiseen. Kaikki teokset on julkaistu kolmen viime vuoden aikana.

Kuvitustriennalen ensimmäisen palkinnon voitti Emmi Jormalainen ennen Milena Huhtaa ja Sanna Pelliccionia. Yleisölle 12. kuvitustriennalen näyttely avautuu 8.8. Museo muistuttaa paikan päällä muun muassa turvaväleistä koronaviruspandemian vuoksi.

Salonkivaunu koki ilkivaltaa

Pelkästään hyviä asioita ei museotoimi ole kohdannut. Mannerheimin salonkivaunu koki kuluneen viikon aikana ilkivaltaa. Mikkelin rautatieasemalla sijaitseva kaupungin museokohde sai kylkeensä ison graffitin, jonka poistaminen on työlästä. Tapauksesta tehtiin rikosilmoitus. Ilkivallan jälkiä yritetään korjata ensin pienillä toimenpiteillä ennen suurempia remontteja.

– Tavoitteena on, että ensi kesänä voisimme pitää salonkivaunun perinteisesti auki 4. kesäkuuta, minkä jälkeen alkaisi suuremmat kunnostustoimenpiteet. Näin oli tarkoitus muutenkin tehdä, sanoo kaupungin kulttuuri- ja museojohtaja Matti Karttunen.

– Salonkivaunun nykyinen suojaus on muutenkin vajavainen. Vaunu kärsii sateista ja suorasta auringonpaisteesta, Karttunen jatkaa.

Salonkivaunuun voi tutustua virtuaalisesti osoitteessa salonkivaunu.mikkeli.fi.

Kuva: Matti Karttunen (kuvassa vasemmalla) avasi kuvitustriennalen tiedotustilaisuuden perjantaina 7.8.