Tuore Suomen mestari Viljami Kaasalainen sai kaupungintalolla lämpimän vastaanoton

Miesten sadan metrin Suomen mestaruuden viikonlopun Kalevan kisoissa voittanut Viljami Kaasalainen sai lämpimän vastaanoton tiistaina 18. elokuuta Mikkelin kaupungintalolla. Kaasalainen työskentelee Mikkelin kaupungin talouspalveluissa osa-aikaisena projektityöntekijänä.

Vuonna 1995 syntynyt mikkeliläislähtöinen Kaasalainen on edustanut Mikkelin Kilpa-Veikkojen jälkeen Jyväskylän Kenttäurheilijoita. Seura- ja harjoitteluympäristön vaihtumisesta huolimatta Kaasalainen pitää edelleen Mikkelin lippua korkealla.

– Itse asiassa olen ollut koko kesän Mikkelissä, Kaasalainen kertoo. Urskin juoksurataa on siis kulutettu käytännössä päivittäin.

Koronakevät muutti suunnitelmia toukokuun Espanjan-leirin osalta, mutta kilpailukalenteri ei juurikaan vaihtunut. Alunperin Kaasalaisen ei edes pitänyt juosta sadan metrin kilpailua Turun Kalevan kisoissa, mutta hyvä vire Paavo Nurmi Gamesissa osoitti sen, että lyhyimmän matkan kokeilu kannattaisi. Voittoaika satasen finaalissa oli 10,35.

– Pitihän sitä lähteä haastamaan, olin ehkä neljänkymmenen prosentin verran varma, että voittaisin. Olen todella ylpeä siitä, että tein kaiken juoksussa hyvin ja onnistuin, Kaasalainen miettii finaalijuoksuaan.

Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Kaasalainen on varttia vaille kauppatieteiden maisteri. Kilpaurheilu-uran, opiskelun, vapaa-ajan ja työelämän yhdistäminen on haastava yhtälö. Aika ei aina riitä kaikkeen ja harjoitukset ovat SM-tasolla luonnollisesti kovia ja suunnitelmallisia. Mikkelin kaupungin talouspalveluille Kaasalainen tekee puolikasta työpäivää, mikä mahdollistaa harjoittelun sopivan aikatauluttamisen.

– Kyllä tässä ainakin vielä pari vuotta juostaan, mutta en välttämättä näe itseäni juoksijana enää viiden vuoden päästä. Nyt minulla on parhaat vuodet menossa, joten tästä ajasta pitää ottaa kaikki irti, Kaasalainen sanoo ja paljastaa, että 400 metrin juoksu kiinnostaa.

– 400 metrillä minulla voisi olla mahdollisuuksia menestyä Euroopan tasolla. Minulla on hyvä nopeus, mutta silloin pitäisi treenata kestävyyttä. Onhan se toisaalta hullu matka! Kaasalainen nauraa.