Yrityksiä kannustetaan kasvuun uudella RekrySetelillä

MikseiMikkelin henkilöstöä

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy lanseeraa uuden RekrySetelin. Seteli on tarkoitettu niille mikkeliläisille yrityksille, joille rekrytointi on nyt ajankohtainen, mutta jotka eivät ole pyrkimyksistään huolimatta löytäneet työvoimaa Etelä-Savosta. Seteli on osa isompaa myöhemmin julkaistavaa kaupunkimarkkinointikokonaisuutta, jonka keskiössä on osaavan työvoiman saaminen alueen yrityksiin.

Miksein viestintäpäällikkö Jukka Kumpusalon mukaan seteli on vastaus siihen, että monet yritykset eivät ole pyrkimyksistään huolimatta löytäneet osaajia tiettyihin tehtäviin. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi rakennusalan suunnittelutehtävät ja metallialan osaajat. Setelin tavoitteena on tukea yritysten kasvua tukemalla työvoiman löytämistä. Kotikentällään yrityksillä on hyvä käsitys sopivan työvoiman saatavuudesta ja rekrytointitavoista, mutta muualla Suomessa yritystä ei välttämättä tunneta, kotikenttäetua ei ole ja ollaan pitkälti yleisen markkinoinnin varassa.

RekrySetelin hakijayrityksen kotipaikan tulee olla Mikkeli. Työn pääsääntöisen suorituspaikan tulee olla Mikkelissä.

RekrySetelillä yritykselle korvataan 50% tai enintään 500€ (alv 0%) avoimen työpaikan markkinointikuluja. Markkinointi voidaan toteuttaa yrityksen itse valitsemissa medioissa maakunnan ulkopuolella. Toteutuneet kulut todennetaan ja maksettujen kulujen perusteella maksetaan tuki. Kyseessä on rajattu haku, jossa setelit myönnetään hakujärjestyksessä.

Seteliä haetaan sähköisellä lomakkeella. Linkki hakuun julkaistaan Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n sivuilla 6.10.2020 klo 10.00.