Kausi-influenssarokotuksiin pääsee Essoten alueella vain ajanvarauksella

Rokotus käsivarteen.

Kausi-influenssarokotukset alkavat Essoten alueella 2.11. lähtien. Jokaisella riskiryhmään kuuluvalla henkilöllä on mahdollisuus saada maksuton kausi-influenssarokotus.

Rokotteen saa kaikilla Essoten alueen hyvinvointiasemilla tai -keskuksissa sekä koululaiset ja opiskelijat koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä lapset Mikkelin perhetalossa ja muissa neuvoloissa.

– Tänä vuonna ei voida järjestää massarokotustapahtumia yleisen koronatilanteen vuoksi. Rokotusaika varataan Essoten nettisivuilta 26.10. alkaen, kertoo Essoten perusterveydenhuollon tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Hans Gärdström.

Ajanvarausohjelma ohjaa asiakkaan varaamaan ajan tämän haluamalta paikkakunnalta. Myös ne asiakkaat, joilla ei ole nettiä käytössä on huomioitu.

– Jos käytössäsi ei ole nettipalvelua, ajan voi varata kunkin alueen kunnan hyvinvointiaseman tai -keskuksen puhelinnumerosta, neuvolapuhelimesta ja koululaiset ja opiskelijat koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta. Perheissä on hyvä huomioida, että ihan jokaisessa koulussa ei ole käytössä sähköistä ajanvarausta, joten näissä tapauksissa tulee ottaa aina yhteys kouluterveydenhoitajaan, sanoo rokotuksia organisoiva osastonhoitaja Salme Viljakainen.

Rokote on mahdollista kuitenkin saada myös vastaanotto-, leikkausarvio- ja tutkimuskäyntien yhteydessä.

Essote suosittelee kaikille riskiryhmiin kuuluville influenssarokotteen ottamista hyvissä ajoin ennen taudin saapumista Suomeen.