Mikkelissä on todettu yksi uusi koronatartunta

Yksi uusi positiivinen koronatestin tulos on löytynyt Mikkelistä. Tartunta ei liity aiemmin Essoten alueelta löytyneisiin tartuntaketjuihin. Tauti on saatu toisella alueella positiiviseksi todetulta henkilöltä.

Sairastunut kuuluu Essoten henkilöstöön keskussairaalalla. Taudille on altistunut sekä henkilökuntaa että potilaita. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

THL:n koronakartalle Mikkelin kohdalle ilmestyneet seitsemän tapausta ovat 17.11. uutisoituja Pieksämäen tartuntoja. Ulkomaalaisten tartunnat merkitään THL:n tilastoissa sairaanhoitopiirin pääpaikkakunnan mukaan.

– Viime päivien uusista tartunnoista huolimatta Etelä-Savo on yhä perusvaiheessa. Ainakaan vielä emme tarvitse lisärajoituksia. Kaikkien tulee kuitenkin noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia, jos turvaväliä ei pysty pitämään, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronavirukselle on voinut altistua Mikkelin Jukurien pelissä perjantaina 13.11. sektorin 3 anniskelualueella ja Mikkelin Prismassa lauantaina 14.11 kello 15 – 16.30.

Kuva: Jussi Salminen / Essote