Rantakylän yhtenäiskoulu palkittiin kuntatyön kehittäjänä

Lapsi tietokoneen äärellä.

Kuntekon virtuaalisessa loppuseminaarissa juhlistettiin kuntatyön kehittäjiä. Tilaisuudessa myönnettiin yhteensä 34 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja. Yksi palkituista oli Rantakylän yhtenäiskoulu Mikkelissä.

Rantakylän yhtenäiskoulu koppasi palkinnon erityisopetuksen järjestämisestä korona-aikana. Rehtori Hanne Lahtisen mukaan koulussa haluttiin turvata erityisen ja tehostetun tuen saaminen myös poikkeusoloissa.

– Erilaiset keinot tulivat sekä oppilaille että opettajille tutuiksi, puheluista etäyhteyksiin, Hanne Lahtinen kertoo.

– Noin kuudestakymmenestä erityisen tuen tarpeen oppilaasta osa oli keväällä lähiopetuksessa, joten erityisen tuen ja tehostetun tuen tarpeita toteutettiin niin koulussa kuin etänä, Lahtinen sanoo.

Lahtinen painottaa, että apulaisrehtori Anu Kokkosen ja erityisopettajien laatimat toimintatavat etänä tehtävästä erityisopetuksesta, päivittäin oppilaisiin yhteydessä oleminen ja tekniikan mahdollistamat keinot turvasivat sen, ettei kukaan ollut hukassa poikkeuksellisten olojen aikana. Oppilaat saivat itse toivoa, miten heihin ollaan yhteydessä.

Kevään korona-ajan tuloksena oli, että Rantakylän yhtenäiskoulu onnistui tarjoamaan oppilaille erityisopetusta ja tukea oppimisvaikeuksiin etäyhteyksien avulla. Opinnoissa pystyttiin etenemään työjärjestyksen mukaan. Rehtori Hanne Lahtisen mukaan etäkoulun järjestämisestä saatua kokemusta on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa.

Kuntekon palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota ovat tehneet yhdessä johtajat, esimiehet, työntekijät ja mahdollisesti jopa asiakkaat. Palkinnot jakaa KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen yhteinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020. Ohjelma on lähes kuuden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille ja tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.