Essote avaa joitain riskiryhmien influenssarokotusaikoja Mikkeliin

Rokotus käsivarteen.

Essote on perjantaina 4.12. arvioinut influenssarokotteiden riittävyyttä. Tähänastisten ja tulevien rokotusten perusteella on mahdollista avata vielä pieni määrä rokotusaikoja.

Essoten nettisivujen influenssarokotusten ajanvaraus aukeaa maanantaina 7.12. klo 12. Sieltä on vielä mahdollisuus varata joitain rokotusaikoja Mikkeliin keskiviikolle 9.12.

– Mikkelin ajanvaraus palvelee koko Essoten aluetta. Alueen muihin vastaanottopisteisiin toimitetaan pieni määrä rokotteita annettavaksi riskiryhmäläisille vastaanoton yhteydessä. Näihin ei enää kuitenkaan ajanvarausta avata, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Hans Gärdström.

Neuvolat jatkavat aiempien suunnitelmien mukaisesti rokottamista. Turvatakseen mahdollisimman monen riskiryhmäläisen rokotteen saannin, Essote antaa riskiryhmiin kuuluville lapsille kahden lihakseen pistettävän rokotteen sijasta yhden rokoteannoksen THL:n linjauksen mukaisesti. Kuitenkin tähän mennessä suunnitellut toiset rokoteannokset annetaan sovitusti. Jo yksikin rokoteannos antaa hyvän suojan influenssaa vastaan.

Ajanvaraus aukeaa maanantaina 7.12. Linkki ajanvaraukseen.