Keskuskeittiön omavalvontanäytteestä löytynyt salmonellaa

Mikkelin kaupungin logo.

Mikkelin kaupungin keskuskeittiön yhdestä ruoan omavalvontanäytteestä on pikatestissä löytynyt salmonellaa. Asian selvittämistä jatketaan yhdessä THL:n ja Ruokaviraston kanssa.

Eilisen uutisoinnin jälkeen Essoten päivystysapuun on ollut yhteydessä noin kymmenen henkilöä, jotka ovat viime viikolla syöneet keskuskeittiön tarjoamaa ruokaa ja joilla on ollut salmonellaan viittaavia oireita.

Edelleen henkilöitä, joilla on salmonellaan viittaavia oireita, pyydetään olemaan yhteydessä päivystysapuun 116 117 tarkempaa selvitystä varten. Yksiköt, joihin ruokaa on jaettu ajalla 23.-27.11.2020 on luettavissa osoitteesta www.mikkeli.fi/salmonellaepaily. Listaan on eilisen uutisoinnin jälkeen lisätty kolme yksikköä: Rantakylän päiväkoti, Orikon Helmi sekä Torpantien päiväkoti. Lisäksi epäiltyä ruoka-ainetta on voitu käyttää Rantakylän yhtenäiskoululla sekä palvelukeskus Kotikartanossa Haukivuorella.