Santeri Seppälän johtama koronataistelu on sujunut mallikkaasti – Kaupunki myönsi terveyspalvelujen johtajalle Pro Mikkeli -mitalin

Santeri Seppälä.

Pro Mikkeli -mitalilla palkittu Santeri Seppälä on johtanut yhdessä pandemiapäällikkö Hans Gärdströmin kanssa Essoten joukkoja taistelussa koronavirusta vastaan.

Kaupunginhallitus päätti tänä vuonna poikkeuksellisesti kahdesta Pro Mikkeli -mitalista, joista toinen myönnettiin valtiotieteen maisteri Paavo Lipposelle. Santeri Seppälän meriiteissä koronatyöskentelyn lisäksi korostuvat Essoten terveyspalvelujen määrätietoinen ja menestyksekäs kehittämistyö. Tehokkaat toimintatavat koronan suhteen ovat saavuttaneet hyvää terveydenhuollon mainetta Mikkelille.

Pandemian aikana Essoten koronatiimi on selvittänyt useita tautiryppäitä ja asettanut ihmisiä nopealla aikataululla karanteeniin, jolloin epidemia ei ole päässyt räjähtämään paikallisesti käsiin. Mikkelin keskussairaalan henkilöstön toiminta on kerännyt kehuja myös valtakunnallisesti. Kuntayhtymän yhteistyö alueen kuntien kanssa on ollut saumatonta.

Seppälä otti Pro Mikkeli -mitalin vastaan perjantaina 4.12. Mikkelin Mikaelissa järjestetyssä itsenäisyyspäivän tilaisuudessa. Ilman yleisöä, turvavälein ja varotoimin järjestetty tilaisuus peilasi nykyistä tilannetta myös Essoten alueella: Kiihtymisvaiheessa oleva maakunta tarvitsee edelleen kärkitason toimia viruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Santeri Seppälä korostaa, ettei Pro Mikkeli -mitali ole vain henkilökohtainen saavutus.

– Otan tämän kunnianosoituksen vastaan suurella arvostuksella. Tämä on myös upea osoitus koko terveydenhuollolle meillä ja muualla, Seppälä sanoo.

– Vuosi on ollut raskas, poikkeuksellinen ja kiireinen. Haluan kiittää Mikkelin kaupunkia ja mikkeliläisiä siitä kaikesta työstä, jota olemme tehneet yhdessä epidemian hillitsemiseksi. Kiitän myös kaikkia terveydenhuollon työntekijöitä ja perhettäni kaikesta saamastani tuesta. Kiitokset kuuluvat myös hoitohenkilökunnan perheille. Moni on tehnyt pitkää päivää ja monessa kodissa on jouduttu olemaan kärsivällisiä näinä aikoina.

Joulua varten Seppälällä on kannustavat terveisensä mikkeliläisille.

– Nautitaan joulusta pienessä piirissä turvallisesti. Valoa on jo näkyvissä, pidetään huolta toisistamme.

Santeri Seppälä
– syntynyt 1987 Tampereella
– erikoislääkäri, eMBA
– Essoten terveyspalvelujen johtaja vuodesta 2019