Vuoden 2020 Pro Mikkeli -mitalit myönnettiin Paavo Lipposelle ja Santeri Seppälälle

Mikkelin kaupungin logo.

Tänä vuonna Mikkelin kaupunki on myöntänyt Pro Mikkeli -mitalit kahdelle henkilölle. Mitalinsaajat julkistettiin Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.

Mikkelin kaupunki on vuodesta 1983 lähtien myöntänyt Pro Mikkeli -mitalin henkilölle, joka kotipaikastaan riippumatta on toiminut merkittävästi Mikkelin kaupungin hyväksi ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi. Tänä vuonna kaupunginhallitus poikkeuksellisesti päätti myöntää kaksi mitalia.

Pro Mikkeli -mitalit ovat numeroituja. Mitali numero 40 on myönnetty valtiotieteen maisteri Paavo Lipposelle.

Paavo Lipponen on ollut Sodan ja rauhan keskus Muistin hallintoneuvoston puheenjohtajana perustamassa uutta sotahistoriallista tiedekeskusta Mikkeliin. Hänen pitkäaikainen työskentelynsä, tukensa ja taustavaikuttamisensa ovat merkittävästi auttaneet Mikkeliä saamaan ainutlaatuisen tiedekeskuksen.

Mitali numero 41 on myönnetty terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälälle.

Santeri Seppälä on tehnyt tärkeää työtä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstön kanssa koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Seppälä on myös kehittänyt terveyspalveluja määrätietoisesti ja menestyksekkäästi. Hänen johtamansa tehokkaat toimintatavat ovat saavuttaneet valtakunnallisesti hyvää terveydenhuollon mainetta Mikkelille.

Paavo Lipponen otti Pro Mikkeli -mitalin vastaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikalta pienimuotoisessa tilaisuudessa Helsingissä 26.11.

Santeri Seppälä otti mitalin vastaan Seija Kuikalta Mikkelin Mikaelissa 4.12.

Viiden viime vuoden Pro Mikkeli -mitalin saajat
2019: Katariina Kinnunen, lehtori
2018: Jukka Ahdelma, toimittaja
2017: Hannele Wirilander, FM
2016: Aake Kalliala, näyttelijä
2015: Velimatti Huittinen, professori