Neljä varmistunutta salmonellatapausta Mikkelissä

Mikkelin kaupungin logo.

Ruoka-ainenäytteen tulos on varmistunut salmonellaksi. Salmonellan tyypitys selviää myöhemmin tällä viikolla. Tyypitys varmentaa liittyykö ruokanäytelöydös salmonellaan sairastuneisiin henkilöihin alueella. Salmonellanäytteitä on tähän mennessä otettu 40 henkilöltä, joiden joukosta on löytynyt kaksi uutta positiivista näytettä, jolloin salmonellaan sairastuneiden kokonaisluku nousee neljään.

Aikaisemmin tiedotettujen kohteiden lisäksi epäiltyä salaatin raaka-ainetta on toimitettu tukkuliikkeen kautta myös Ristiinan yhtenäiskouluun, Ristiinan päiväkotiin, Otavan Opistolle sekä palvelukeskus Vaarinsaareen Ristiinassa. Täydennetty lista paikoista, joihin epäiltyä ruoka-ainetta on toimitettu, on luettavissa osoitteesta www.mikkeli.fi/salmonellaepaily.