Nyt sivakoidaan! Mikkelin perinteinen talvisää mahdollistaa hiihdon riemun

Hiihtolatu.

Pakkasta? Kyllä. Lunta? Kyllä. Ladut kunnossa? Kyllä! Vuosi 2021 on alkanut varsin perinteisen suomalaisen talvisään merkeissä, mikä on mahdollistanut loistavat olosuhteet kansallislajimme murtomaahiihdon kannalta.

Hiihtolenkkejä on eri puolilla kaupunkia. Suosituimmat ja suurimmat kohteet kunnostetaan ensin.

– Laduista ajetaan ensisijaisesti Kalevankangas, Rantakylä ja Urpola ja sen jälkeen muut valaistut ladut, kertoo kaupungin liikuntapäällikkö Tiina Juhola.

Tällä hetkellä latukoneita on yhteensä ajossa neljä, joiden lisäksi käytetään moottorikelkkoja, joilla voidaan ajaa kapeampia latuja. Sosiaalisessa mediassa huomiota on herättänyt Kalevankankaan vanhan viitosen lenkki, jossa ei ole virallista latua. Paikalle on laitettu varoitukset Kovalantien alikulkusillan kohdalle mäen päälle.

Mutta pääseekö tänä vuonna hiihtämään jäätyneelle Saimaalle?

– Jääladuista en osaa vielä sanoa. Mikkelin Latu tekee jäälatua Kaihulle, jos jäätilanne sen sallii. Haukivuorelle ja Ristiinaan tehdään myös jäälatuja, mutta jäätilanteen mukaan, Tiina Juhola kertoo.

Hiihdon vastapainoksi on syytä muistaa myös toinen perinteinen talviriento eli luistelu. Koska pakkasta riittää, pysyy luonnonjääkin näillä näkymin luistelukunnossa.

– Jääkenttiä jäädytetään koko ajan ja niissä ensisijaisesti koulujen yhteydessä olevat kentät. Tänään illalla (7.1.) kun valmistuu Lähemäki, on sen lisäksi jää Urpolassa, Rantakylässä ja tietenkin Hänskissä, Juhola sanoo.

Latujen kuntotilanteen ja sijainnit voi tarkistaa kaupungin latusivulta. Jääkenttien tilanteen voi tarkistaa täältä.