Anttolassa rakennetaan linnunpönttöjä yhteisin talkoin

Seija Frilander ja linnunpönttö.

Asukasaktiivit Mauno Turunen ja Seija Frilander yhdessä diakonissa Reetta Sirkiän kanssa ideoivat linnunpönttöprojektin Mikkelin Anttolaan. Ajatuksena on, että anttolalaiset rakentavat yhdessä kaksikymmentä linnunpönttöä, jotka asennetaan paikkoihin, joissa ne tuottavat iloa mahdollisimman monelle. Diakonissa Sirkiä on auttanut aktiiveja lupa-asioissa kaupungin suuntaan.

Linnunpöntöt ovat anttolalaisen Mauno Turusen suunnittelemat, ja hän opettaa asukasaktiiveille pöntön rakentamista. Ensimmäisinä menevät Frilander yhdessä ystävänsä kanssa Turusen oppiin, ja he puolestaan opettavat muille osallistujille rakentamisen aina kahden hengen ryhmissä. Näin saadaan varmistettua, että ryhmät pysyvät pieninä ja projekti voidaan viedä loppuun koronaturvallisesti.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Juvenian hallinnoima Hyvinvoiva asukas -hanke auttaa anttolalaisia asukasaktiiveja projektin käytännönjärjestelyissä, ja hankkeen rahoilla maksetaan muun muassa pönttöjen rakennusmateriaalit. Hyvinvoiva asukas -hanke kannustaa kaupunginosien asukkaita, asukasaktiiveja, ideoimaan ja toteuttamaan projekteja, jotka lisäävät osallisuutta ja hyvinvointia heidän asumisyhteisössään.

Jos haluat mukaan linnunpönttöjen rakennustalkoisiin, voit olla yhteydessä Seija Frilanderiin. Ilmoittautumiset ja tiedustelut soittamalla arkisin kello 10 – 17: 050 597 7792.

Kuva: Seija Frilander esittelee Mauno Turusen tekemää linnunpönttöä Anttolan Kylätalo Nuotan edustalla.