Kaupungin syntymäpäiviä vietetään tänä vuonna verkossa elinvoimateemalla

Mikkelin satama

Mikkelin 183-vuotissyntymäpäivää vietetään sunnuntaina 7.3.2021. Syntymäpäiväohjelma toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti ja sen teemana on elinvoima. Syntymäpäivän kruunaa Mikkelin kaupungin yrityspalkinnon julkistaminen. Yritystä esitellään perinteisen artikkelin ja videoaineiston muodossa.

Ohjelmaa täydentävät kaupungintalon virtuaaliesittely, kaupunginjohtajan videotervehdys, ESE:n omistaja-aiheisen geokätkön julkistaminen, uusien yritysten esittelyt sekä Muistin videotervehdys Mikkelin kaupungille. Videoklipit ja muu syntymäpäiväsisältö kootaan erilliselle syntymäpäiväsivulle: www.mikkeli.fi/183v.

Elinvoimateemaa mukaillen, kaupungin sosiaalisen median kanavissa esitellään synttäriviikolla kaupungissa aloittaneita uusia yrityksiä. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kokoamissa videoissa näkyy kaupungin yritystoiminnan monipuolisuus. Sodan ja rauhan keskus Muisti tuo uutta vetovoimaa Mikkelin seudun matkailulle. Muistin tervehdyksen kaupungin syntymäpäivänä esittää Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen.

Kaupungin omistama konserniyhtiö Etelä-Savon Energia, osana ESEn 120-vuotisjuhlaa, järjestää koko perheelle tarkoitetun projektimuotoisen geokätköilyn, jossa kymmenessä eri kätkössä esitellään yhtiön historiaa. Kätköt sijoitetaan eri puolilla Mikkeliä ja ovat kävellen löydettävissä. Kaupungin syntymäpäivän kunniaksi ESE julkaisee juhlavuotensa ensimmäisen geokätkönsä kaupungin synttäriviikolla.

Aikaisempina vuosina kaupungintaloon on järjestetty opastettuja kierroksia syntymäpäivänä, mutta nyt korona-aikana kierros toteutetaan terveysturvallisesti. Kaupungintalon upouuden esittelyvideon on kuvannut mikkeliläinen valo- ja videokuvaaja Pihla Liukkonen.