Peitsariin suunnitellaan muraalia – Ideointiin voi osallistua Mikalon nettisivuilla

Muraali.

Mikkeliin saadaan uusi seinämaalaus eli muraali. Vuonna 2019 Mikkelin ensimmäinen kerrostalomuraali valmistui Mikalon kerrostaloon Vesitorninkadulle. Teos Väärät vermeet on siitä asti ihastuttanut mikkeliläisiä. Tänä kesänä Mikalo toteuttaa uuden muraalihankkeen Peitsariin. Suunnitelmien mukaan kesäkuussa Peitsarinkuja 9 A-B -talon etelän puoleinen ulkoseinä saa pinnalleen muraaliteoksen, jonka ideointiin saavat kaikki osallistua.

– Saimme valtavan hyvää palautetta toissa vuonna Vesitorninkadulle toteutetusta muraalista, joten haluamme ehdottomasti toteuttaa mahdollisuuksien mukaan uuden seinämaalauksen, kertoo Mikalon markkinoinnista vastaava Maija Ikonen.

– Nyt toteutettava maalaus osallistaa asukkaat ideointivaiheeseen, mikä tekee tästä projektista ainutlaatuisen.

Muraalin maalaa SAV Taidekollektiivi, neljän ammattilaisen muodostama taiteilijaryhmä, joka tuottaa ja toteuttaa korkealaatuisia taidehankkeita. Kollektiivilla on erityisesti kokemusta yhteisöä osallistavista taideprojekteista, ja myös tällä kertaa mikkeliläiset ja peitsarilaiset saavat omat Peitsarin tarinansa kuulluiksi teoksen aiheen suunnittelussa. Peitsarin muraalin taiteilijat ovat Essi Ruuskanen ja Maikki Rantala. He ideoivat saatujen tarinoiden pohjalta maalattavan kuvan.

Kuka tahansa voi kertoa oman muiston, tarinan, urbaanilegendan tai historiallisen kiinnostavan faktan Peitsarista Mikalon nettisivuilla. Halutessaan tarinan voi myös toimittaa paperilla Mikalon toimistolle. Tarinoita kerätään 22.3.2021 saakka. Tarinoita kerätään myös alueen asukkailta keskustelutilaisuudessa koronatilanteen niin salliessa sekä sosiaalisessa mediassa maaliskuun aikana.

Mukana muraalin toteutuksessa on Xamkin Juvenian hallinnoima Hyvinvoiva asukas -hanke, joka on toiminut jo toista vuotta aktiivisesti Peitsarin alueella.