Kevät tuo tullessaan myös pyörävarkaudet – Fillari kannattaa kuvata ja lukita järeästi

Polkupyörän rengas.

Kevät ja pyöräilykausi ovat saapuneet. Valitettavasti mukana tulevat myös pyörävarkaat. Itä-Suomen poliisin mukaan pyörävarkaudet ovatkin taas lisääntyneet.

Varkauden varalle vähänkin arvokas polkupyörä on syytä kuvata hyvissä olosuhteissa ja mielellään useasta eri kulmasta. Yksittäiset, tunnistamista helpottavat jäljet pyörässä on myös syytä kuvata. Lisäksi on syytä pitää tallessa pyörän malli, merkki ja runkonumero.

Pyörä kannattaa aina lukita rungostaan laadukkaalla lukolla (esimerkiksi U-lukko). Älä kiinnitä lukkoa pelkästään renkaaseen, sillä varas voi irrottaa rungon ja jäljelle jää yksinäinen rengas. Pyörän takarenkaan lukitseva oma lukko – esimerkiksi suosituissa Jopo-pyörissä – ei missään olosuhteissa ole riittävä lukitsemiskeino. Oikein arvokas pyörä kannattaa lukita jopa kahdella lukolla, jolloin sekä runko että molemmat renkaat ovat kiinni telineessä.

Pyörä kannattaa pysäköidä kaupungin keskustassa vilkkaalle paikalle. Tällöin varkaalla ei ole rauhaa ruveta puuhiinsa. Mikäli on vain mahdollista, jätä pyörä aina lukittuihin sisätiloihin. Kerrostalon pyöräkellarissakin pyörä on kuitenkin syytä lukita rungostaan.

Turvallista pyöräilykautta!